Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Canberra District, New South Wales

Oversigt
Canberra District vinområde omfatter størstedelen af vingård udviklingen i den nordlige del af Australian Capital Territory og det tilgrænsende område i New South Wales.

The Big Picture
Vinmarkerne i Canberra District falder naturligt i to grupper. For det første er dem nær grænsen til New South Wales og Australian Capital Territory, nord-vest for byen langs Barton Highway fra Hall så vidt Murrumbateman.

Den anden gruppe er mod nord-øst langs Bungendore højderyg, og nord-vest bredden af Lake George, der er tilgængelig fra Federal Highway, hvor pioner i regionen, Dr. Edgar Riek, plantede de første vinstokke i 1971.

Canberra District vindistrikt

Klima
Med den konstante trussel og hyppigere forekomst af foråret frost, tilbagevendende tørke i foråret og sommeren, en høj døgnvariationer temperaturområde (kolde nætter og varme sommerdage), og en generelt køligt høstsæson, at regionen har et af de stærkest kontinentale klima i Australien.

Det er et klima af ekstremer, og en, hvor supplerende vanding er meget ønskeligt, hvis enhver antydning af udbytte konsistens skal opretholdes. Ikke desto mindre, det er her, Riesling, Chardonnay, Shiraz, Cabernet Sauvignon og ganske ofte Pinot Noir alle producere vine af stor personlighed.

Nogle af regionens vinmarker er plantet på nær-alpine pister og køligt efterår temperaturer bidrage til typiske køle-klima-vine, der har tendens til at den barske og elegant. Længere nede på skråningerne, lække i New South Wales, vinproducenter skabe fine, fuld-aromatiseret Chardonnay og Shiraz.

Soil
Topografien i området er meget varieret, med bølgende bakker og fjern udsigt over de sneklædte bjerge danner en malerisk baggrund for mange af de vinmarker. Hældning, aspekt og luft dræning er alle vigtige. Jord i distriktet er typisk brunlige, lavvandede ler loams, ofte overliggende skifer eller ler med en pH-værdi spænder fra neutral til let sur. Den sub-jord er ikke særlig vand-retentive og dermed øge behovet for kunstvanding.

Med en enkelt undtagelse, er alle af de vingårde i distriktet små, de fleste blev grundlagt af akademikere og ansatte i videnskabelige overtalelse. Alle er afhængige af lokale og turister kælder-dør-handel, som de imødekomme meget godt. Imidlertid åbningen af Hardy's Kamberra vingård og turist-kompleks på de vigtigste Sydney, Canberra vej nord for byen medført en væsentlig ændring i opfattelsen, at spørge en fremskrivning af Access Economics, at vin vil være blevet den vigtigste landdistrikterne industri i området.

Vine
Chardonnay: Den allestedsnærværende Chardonnay er en integreret produktsortiment komponent for de fleste vingårde. Nogle især elegante vine er produceret, med en god struktur og kompleksitet, der afspejler dens køler aspekter.

Riesling: For nogle af de vingårde, Riesling konkurrerer med Chardonnay som den vigtigste hvidvin, der viser samme personlighed og karakteristika. De fleste er lavet i en sprød, blidt Toasty, tør stil, med sødere stilarter mindre gunstigt end tidligere. Botrytis er ikke en væsentlig faktor. Men i de varmere år, synes mere tropiske karakteristika. Beskedne udbytter sikre, at de vine, alder godt i flasken i op til et årti.

Sauvignon Blanc / Semillon: Attraktivt, moderat urteagtige vine er fremstillet af disse sorter. De er ofte blandet, men undertiden Sauvignon Blanc vises alene. De vine har en god struktur og de køligere årgange skabe den bedste smag.

Cabernet Sauvignon: Som med alle vine i regionen, varierede klimaforhold fra den ene årgang til den næste og forskellige tilgange i vinfremstillingsvirksomheds foretage generaliseringer om stil mere end normalt farlige. Undertiden fremsættes som en enkelt sort vin, men i stigende grad blandet med Merlot, Cabernet samlede vægt og uddrag varierer fra lys, grønne og Minty til rig, koncentreret og chokolade.

Shiraz: Dette er en sort, der er begyndt at komme til sin ret som en del af den generelle genopblussen af interesse, med adskillige vingårde der producerer bemærkelsesværdigt gode eksempler, der smage af krydderi, sort kirsebær og lakrids. Det ville ikke overraske at se beplantninger af Shiraz stige betydeligt i de kommende år.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Affleck, Brindabella Hills, Clonakilla, Collector Wines, Dionysius Winery, Doonkuna Estate, England's Creek, Even Keel Wines, Gallagher Wines, Gidgee Estate Wines, Helm, Hillbrook Estate, Jeir Creek, Kyeema Estate, Kamberra Wine Co, Lake George Winery, Lambert Vineyards, Lark Hill, Lerida Estate, Long Rail Gully Wines, McKellar Ridge, Madew Wines, Milimani Estate, Mount Majura Vineyard, Murrumbateman Winery, Pankhurst, Pialligo Estate, Shaw Vineyard Estate, Snowy Vineyard Estate, Shepherds Run Wines, Surveyor’s Hill Winery, Wallaroo Wines, Wandana Estate, Wily Trout, Wimbaliri Wines, Yarrh Wines and Yass Valley Wines.