Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Cowra, New South Wales 

Oversigt 
Den Cowra regionen er hjemsted for mere end 40 vingårde, fra små boutique-producenter til store aktører i erhvervslivet. Dækker 1250 kvadratkilometer, det Cowra vindistrikt er defineret ved dens varme dage, kølige nætter og tørre sent somre, som giver perfekte betingelser for modning af vin af druer. 

The Big Picture 
På trods af sporadisk vækst siden Cowra Estate plantede sine første vinstokke i 1973, har der været en enorm vækst i betydningen af denne region. 1990'erne var et årti med stor vækst, med en række større virksomheder, især Rothbury og Richmond Grove, og butikker som f.eks Brokenwood aggressivt anlæggelse af vinmarker. Det er primært en hvidvin region, der har specialiseret sig i fyldig smag, moderat prissat Chardonnays. 

Den Cowra regionen har 11 kælder døre, og lidt over 20 vinetiketter bære Cowra navn. Den lokale vinmark Foreningen har prioriteret miljømæssigt bæredygtige praksis, med det formål at producere vine af regional karakter med det mindst miljømæssige konsekvenser af enhver vinområde i Australien. 


Cowra Wine Region 

Klima 
Klimaet er varmt og tørt, med den gennemsnitlige januar temperatur på 23,55 ° C (74 º F) på Cowra Lufthavn. Vækstsæson nedbør er forholdsvis moderat, men luftfugtigheden er lav, hvilket afspejler den kontinentale karakter af klimaet. Forår frost kræver passende valg af lokalitet. 

Soil 
Vinmarkerne er beliggende på blide skråninger inden to dale skåret i den vestlige del af Great Dividing Range med udspring i Lachlan og Belubula floder, der mødes på Gooloogong.Jordprøverne brunlig lerblandet sand til clay loam på overfladen, med røde ler undergrund. De er moderat sure og varierer fra lav til moderat frugtbare. 

Vine 
Chardonnay: Langt den vigtigste vin i regionen, Chardonnay er altid generøst aromatiseret. I yngre vine, ofte gule ferskner og modne figen smag til at dominere og en vis grad af fransk egetræ indflydelse er ofte stødt på. Imidlertid er nogle ældre vine af denne sort demonstrere en evne til at udvikle sig til ultra-rige, gyldne, honning og smør toast stilarter. 

Andre Hvidvine: Semillion, Sauvignon Blanc og Verdelho er den anden mest almindelige hvide vine, med både sort og regionen er angivet på etiketten. Verdelho synes velegnet til regionen.Riesling og Gewürztraminer, også vokser i mængde og omdømme. 

Shiraz: Med stigende alder af vinstokke i området, er de røde vine begynder at vise en vis dybde i smag og farve. Shiraz har klaret sig særdeles godt, med de vine, der viser moden frugt figurer samt nogle jordiske og peber noter. Nogle forsøg er gjort med Shiraz / Viognier, og dette viser lovende resultater. 

Cabernet Sauvignon og Merlot: De viser den fulde realisering af modne frugter karakteristika af mørke bær, chokolade og undertiden eucalypt. Det tanniner er glatte og bære frugt i vinen godt.De er kendt for deres let at drikke og imødekommende syles. 

Andre Røde Vine: Nogle succes er at blive set med Petit Verdot, Sangiovese, Grenache og Mouverdre. Nogle af disse anvendes som stand-alone varietals mens andre er brugt med blandinger såsom GSM.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Wineries or brands with a cellar door or other physical retail presence are Catherine’s Ridge, Chiverton, Cowra Estate, Danbury Estate, Falls Wines, Hamiltons Bluff, Kalari Wines, Mulligan Wongara Vineyard, Mulyan Wines, The Mill Winery, Nassau Estate, Rosnay Organic Wines, Tom’s Waterhole Wines, Wallington and Windowrie Estate.  Other brands producing wines showing Cowra as the region of origin include: Arrowfield, Brokenwood, Charles Sturt University, Hungerford Hill, Richmond Grove and Rothbury Estate.