Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Mudgee, New South Wales

Oversigt
Stående på den lille bakke bag Montrose Winery det umiddelbart kan forstå, hvorfor den oprindelige aboriginal indbyggere kaldte denne del af Australien Mudgee, hvilket betyder Nest i bjergene. Med en vinavlsmatrikel historie, der strækker sig tilbage til 1858, har Mudgee spillet en central rolle i australske vinavlsmatrikel historie. Selv om han primært en producent af robust og dybt farvet røde vine, Mudgee vugge stod, hvor et særligt godt klon af Chardonnay lå latent i over 50 år, en klon, som nogle mener kan have været en efterkommer af Chardonnay indført til Australien i 1832 ved James Busby.

The Big Picture
Den dejligste bløde og intim karakter af en stor del af landskabet omkring Mudgee er formet af den ydre rand af bjerge, der skaber de "reden" og de mindre bakker inden for denne omkreds, der giver anledning til et panorama af mini vistas med stadig flere dale indlejrer i deres midte. Men som helhed, selv om skråninger er blide, al denne skønhed har sine begrænsninger, navnlig i form af frost-udsatte lommer og hulninger.

Mudgee Wine Region

Klima
Beliggende på den vestlige skråninger af Great Dividing Range, Mudgee har et meget anderledes klima til sin nabo på den kystnære side, Hunter. Forår frost og kolde nætter forsinkelse budburst, nedbør og fugtighed er lavere, solskinstimer er større, og vanding er af afgørende betydning for alle, men de mest begunstigede områder. Dette er på ingen måde en cool region. Af sommeren og efteråret dag er meget varme, og høsten er fire uger bag Hunter.

Jordbund
Den brunlige farve jord er typisk for dem, der findes gennem størstedelen af den vin regioner i det østlige Australien, let syrlig eller sandet lermuld i det neutrale ler undergrund, men både muld og undergrund har fordelen af at være ganske godt drænet. Udbytter er blevet begrænset flere af utilstrækkelig vand til vanding end af nogen mangel i jord eller dens struktur.

Vine
Chardonnay: Dette er den fremherskende hvide fra regionen og er konsekvent godt. Smagene er normalt i fersken, melon, figen frekvenser, men ofte citrus og grapefrugt egenskaber opstår, især når fremstilleren beskæftiger tønde-gære teknikker. De vine, der viser deres bedste sorter karakter i andet og tredje år, men som går videre til at udvikle sig til rige og sukkersøde regionale stilarter over en meget længere tidshorisont.

Semillon: Det er uheldigt, at denne Semillon lever i skyggen af Hunter. Den stil er ens, så er evnen til alder herligt på flaske i op til 20 år. Riesling kan udvikle sig lige så godt, hvis der i et køligt, tørt år.

Cabernet Sauvignon: Denne sort gør Mudgee's bedste vine, som regel som en 100% sort, men undertiden blandet med Merlot og Shiraz. De vine har enorm dybde, farve og holde deres lilla-røde nuancer i længere tid end Hunter, vendte murstensrød på syv til ti år. Den generøse smag afspejler det varme klima, en melange af smag af røde bær, mørk chokolade og undertiden eucalypt og pebermynte. Det garvesyre er næsten altid udtales, men ikke alt for skrap, for de opvejes af den generøsitet frugt.

Shiraz: Disse vine kan være lidt skizofren. Nogle er fast besluttet på at ud-Hunter Hunter med stærke jordnær, bie, læder tegn, mens andre er meget renere og tættere på Cabernet Sauvignon, med frodige røde bær frugter og hints af chokolade. Shiraz er ofte blandet med Cabernet Sauvignon, undertiden med Cabernet og Malbec, næsten altid med meget god virkning.

Hedvin: En blanding af stilarter er lavet, alle med både lokale og turister appel.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Abercorn, Andrew Harris Vineyards, Blue Wren, Botobolar Vineyard, Broombee Organic Wines, Burnbrae, Burrundulla, Cooks Lot Wines, Clearview Estate Mudgee, Di Lusso  Estate, Elliot Rocke Estate, Farmers Daughter Wines, Frog Rock Wines, Goree Park Wines, High Valley Wines, Huntington Estate, Knights Eurunderee, Knowland Estate, Lawson Creek, Lawson Hill Estate, Lowe Family Wine Co, Mansfield Wines, Martins Hill Wines, Miramar Wines, Montrose, Moothi Estate, Mountilford Vineyard, Mudgee Wines, Mystic Park Wines, Pieter van Gent Winery and Vineyard, Platt’s, Poet’s Corner Wines, Red Clay Estate, Robert Stein Vineyard, Seldom Seen Vineyard, Simon Gilbert Wine Services, Thistle Hill Vineyard, Vinifera Wines, Walt Delco Wines, Wells Parish Wines, W Wine, and Woolshed Wines.