Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Orange, New South Wales

Oversigt
Oprindeligt kendt som det centrale højland, har Orange regionen, centreret på skråningerne af Mount Canobolas, længe været et vigtigt frugtarealet producere æbler, pærer og kirsebær. An experimental vinavlsmatrikel Stationen blev etableret i nærheden Molong i 1940'erne, men vinstokke først blev plantet kommercielt i 1980.

The Big Picture
På grund af begrænsede muligheder for kunstvanding, store vinmark udvikling er aftaget siden 2000, og en stor indsats bliver nu lagt i at profilere området på det nationale og internationale scene. Regionen er hjemsted for mange små præmie operatører.

Orange vindistrikt

Klima
Klimaet er stærkt påvirket af, og i vid udstrækning afhængig af, højde. Samlet set mild til varme midsommer middeltemperaturer, sjældent op over 32 ° C (90 ° F), opvejes af cool til meget kølige nætter i løbet af vækstsæsonen. Den nedbør dominerer i vinteren og foråret, mens de tre tørreste måned er februar, marts og april, hvilket gør supplerende vanding særdeles ønskeligt. Vinden er både ven og fjende. På den ene side det bidrager til at mindske de store klimatiske trussel om foråret frost, hvilket gør nordøstlig site eksponering ønskelig. På den anden side, blander det med frugt, der er på følsomme sorter som Merlot. Andre end foråret frost og naturbegivenheder såsom let sne i december, den største trussel er fra fugle, som nyder godt af en udvidelse af deres kost.

Soil
Det bølgende landskab er ikke kun meget tiltrækkende, men er af grundlæggende betydning for vurderingen af valg af lokalitet. Jorden varierer meget, hvilket afspejler de forskellige geologiske lag af moderbjergart, men falder i fire hovedgrupper. Det første er godt drænet, smuldrende, dyb rød-brun ler fra basalt, som er fundet nær Mount Canobolas. For det andet er den dybe rød-brun, gul-brun ler loams af blandet oprindelse, herunder vulkansk aske. Begge disse to jord grupper fremme betydelig kraft. Den tredje er en rød-brun podzolic clay loam af medium styrke, overliggende en mellemlang ler og skifer base blandet med grus, som bistår med dræning. Endelig er der pletter af terra rossa forbundet med synlige kalksten på de lavere højder.

Vine
Chardonnay: Som i så mange nyudviklede regioner, Chardonnay er langt den vigtigste vin. Stilen er en ordentlig balance mellem de kødfulde, rige, hurtig udvikling af varme klima vin og de ultrafine, langsom udvikling, citrus og cashew stil meget kølige klimaer. Melon, figen og nektarin smag er fastsat i en vin med medium vægt og venligt firma syreindhold, responderer godt på, men ikke påberåbe sig den subtile brug af eg og forårsager æble gæring. Omhyggeligt lavet regionale stilarter reagerer godt på mellemlang sigt cellaring på fire til fem år.

Riesling: Begrænsede mængder af ultra-sent plukkede Riesling er lavet fra tid til anden. Den ene var lavet af et plukke den 5. juli, længe efter vinterens frost og sne var ankommet, og fuldt fortjent det "Ice Wine" tilnavn.

Sauvignon Blanc: Intense tropisk frugtsmag udvikle sig, når de dyrkes på højt højde over 750 m (2460,63 m). De mere kraftige jord også producere frugt med en urteagtige karakter, som supplerer den kraftige frugtsmag.

Cabernet Sauvignon / Merlot: Normalt blandet, men undertiden fremstillet som enkelt sort vine, de efterlader ingen tvivl om, at Orange regionen har et tempereret klima. Smagene løbe gennem urteagtige og jordagtige spektrum med mørke bær sødme. De er af medium vægt og krop og har fine tanniner. Hvornår betragtes af sig selv, de minder i deres struktur er den bedste australske cool-området vine. De kan også være meget effektivt blandet med vine fra varmere regioner som Mudgee, Hunter Valley og Cowra.

Shiraz: Dette er en nylig plantet sort viser ægte sort smag og usædvanlige farve. Som i mange andre regioner i Australien, er Shiraz den mest plantede sort i Orange.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Angullong Vineyard, Belubela Valley Vineyards, Bloodwood, Brangayne of Orange, Bush Piper Wines, Canobolas Smith, Cargo Road Wines, Cumulus Wines, Dindima Wines, Donnington of Orange, Faisan Estate, Golden Gully Wines, Habitat Wines, Highland Heritage Estate, Ibis Wines, Indigo Ridge, Jarretts Wines, Mayfield Vineyard, Millamolong Estate, Moody's Wines, Mortimer’s of Orange, Nashdale Vineyard, Orange Country Wines, Orange Mountain Wines, Pinnacle Wines, Prince of Orange Wines, Printhie Wines,  Philip Shaw Wines, Ross Hill Vineyard, Sharpe Wines of Orange and Templer’s Mill. In addition several Hunter Valley wineries release wines made wholly from Orange fruit, including Brokenwood, Glenguin, Rosemount and Tamburlaine.