Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Riverina, New South Wales

Oversigt
Denne region er kendt som "den Riverina, Murrumbidgee Kunstvanding området og Griffith. Vinavl, kan spores fra 1912 og ankomsten af John James McWilliam, der deltog i Murrumbidgee Irrigation Scheme. Dyrkning 55% af de sorter druer i New South Wales og 15% af den samlede australske drue produktion, Riverina er en meget vigtig vin regionen. Som producent af specialiserede vindruer, sin vin stil af international betydning, er Botrytised Semillon.

The Big Picture
Det Riverina er den næststørste vinproducerende område i Australien, og den største i New South Wales. Det er en flad Landmasse på statens sydvestlige lavland og er centreret omkring byen Griffith, der ligger på breddegraden 34 ° S og længdegrad 146 ° V og i en højde af 136m.

Udtrykket Riverina blev tilsyneladende opfundet af John Dunmore Lang i 1850'erne til at beskrive en type af land (Riverina Plain) og senere en løsrivelse grænse. Udtrykket hurtigt fanget på og begyndte at erstatte de officielle distrikt etiketter Murrumbidgee og Lachlan.

Riverina Wine Region

Klima
Regionen har en gennemsnitlig årlig nedbørsmængde på 406 mm, som er jævnt fordelt over hele året. Høj fordampning og lav relativ luftfugtighed, høj solstråling og masser af solskin er funktioner af sommeren. Et karakteristisk træk ved klimaet er høj vækst-sæson temperaturer, med et gennemsnit for januar på 23,8 ° C.

Efterår betingelser for opståen og spredning af svampen Botrytis cinerea, med April-maj temperatur 14.3oC og fugtighed på 77%. Det varme klima aftager gradvist med anfald af efteråret, men alligevel opnår en rimelig høj temperatur i dagtimerne. Med brusere normalt ledsager denne ændring af sæsonen, opstår tåget morgen og tåge, og det regulerer graden af Botrytis cinerea infektion. Jo højere luftfugtighed sent på sæsonen tillader Botrytis eller "Noble Rot" udvikling at ske efter plukning af de fleste af de røde og hvide sorter. Med regionen, der har så lav en naturlig nedbør, kan druer, der kun kan dyrkes her økonomisk med kunstvanding.

Soil
Vandløbsøkologiske sletterne blev deponeret ved hjælp af gamle vandløb på resterne af Great Dividing Range og dermed består af meget varierende lermuldet jord med sand og grus indlejret i ler.

De vigtigste jordtype af Riverina er rød-brun jord. Det har en løs overflade horisont 10-35 cm dybe og passerer pludselig til en rødbrun ler, som indeholder kalk i en dybde på ca 70cm. De fleste af disse rød-brun jord er fundet rundt omkring den nederste bakke skrænter og floden kamme. Mange af disse indeholder kalksten murbrokker. Det er på disse jordtyper, at hovedparten af vinstokkene er plantet. Seneste udvikling er på, hvad der var ris land i grå flod jord.

Vine
Chardonnay: Chardonnay er Riverina's tredje vigtigste druesort. En fornuftig anvendelse af egetræ giver en vin med behagelig sort smag, vægt og stil.

Semillon: Picked ved normal løbetid, Semillon giver en behagelig vin (som kan blandes med andre sorter) og bruges i fremstillingen af generiske stilarter. Disse dage, i næsten en vis forventning, at de vil blive angrebet af Botrytis cinerea, og hvis vejrforholdene er gunstige (de normalt er), specielt udvalgte blokke af Semillon druer, der er tilbage på vinstokken i op til to måneder efter løbetid. Som en konsekvens, Botrytis cinerea angreb de druer, der fordamper vandet indholdet af deres saft og koncentrerer både sukker og syre. Den resulterende vin er en sødlig Sauternes-stil dessertvin, som er kvarterets enestående specialitet.

Røde Vine: Meget god Shiraz og Cabernet Sauvignon er produceret i regionen. Med den voksende betydning af eksporten, er betydelig forskes på kunstvanding, ernæring og baldakin forvaltning for at forbedre frugt kvalitet. Som i Sunraysia, forbedret kvaliteten af vin fra dette område betydeligt i de sidste tiår af det 20. århundrede.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Baratto’s, Beelgara Estate, Berton Vineyards, Casella Wines, Charles Sturt University Winery, Clancy’s of Conargo, Cranswick Estate, De Bortoli Wines Bilbul, Lillypilly Estate, McWilliam’s Hanwood, Melange Wines, Miranda Wines - Griffith, Murrin Bridge Wines, Nugan Estate, Piromit Wines, Riverina Estate, Ruberto’s Cellars, Southcorp Wines (no cellar door), Terrel Estate Wines, Toorak Estate, Westend Estate, Wickham Hill (no cellar door) and Zappacosta Estate.