Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Shoalhaven Coast, New South Wales

Oversigt
Vingårde udvide langs sydkysten af New South Wales fra Kiama i nord til Beagle Bay på den sydlige ende. De fleste har været etableret siden begyndelsen af 1970'erne.

The Big Picture
Den største trussel mod vinavl på Shoalhaven Coast bor i det uforudsigelige, men undertiden store sommer nedbør, et problem, som aftager til den sydlige del af regionen. Det er en situation, som Hunter og nordkyst vingårde er grundigt bekendt, og heldigvis er det langt fra er uovervindelig. Ikke desto mindre synes det næsten sikkert, at vinbrug og vingård størrelse vil være små, og at de store vingård udviklinger i fremtiden fortsat vil finde sted i den østlige udkant af Great Divide.

Shoalhaven Coast Wine Region

Klima
Vækstsæson temperaturerne er meget varm, selv om meget høje temperaturer om sommeren er usædvanlige på grund af den stærke indflydelse i Stillehavet. Den lumre klima, med sit høje luftfugtighed, også mindsker stress på vinstokke og hjælpemidler vækst, men sammen med tunge sommerens regnskyl, markant øger risikoen for dunede og meldug og Botrytis. Solskinstimer er ikke særligt generøse i nord, men forbedres, efterhånden som man bevæger sig sydpå. Frost er sjældent, om nogensinde, et problem.

Soil
Udvælgelse af vel-eksponerede, veldrænet og godt ventileret nordvendte skråninger er vigtigt, hvis de bedste resultater skal opnås. Jorden varierer i dybden og konsistens fra alluviale dalene til bjergsiderne, men de fleste er røde og brune jordarter, som er velegnet til vindyrkning, og fremme gode udbytter.

Vine
Chardonnay: Den allestedsnærværende og evigt fleksible Chardonnay er plantet op og ned på længden af den Shoalhaven Coast. Det giver en behagelig, midt-weight vin med blide peachy frugtsmag og en blød finish.

Shiraz og Cabernet Sauvignon: Disse er parret, fordi de er så ofte blandes, og fordi, enten som enkelt sort vin eller som blandinger, producerer de bløde, svagt earthy vine uden at have et specielt særpræg sorter særpræg. Med de rette vingård teknikker, er disse friske, velafbalanceret, let-til mellemlang-karrosseri vine bedste forbruges, mens unge. Men også her i distriktet kan overraske.

Chambourcin: Chambourcin udgør hovedparten af de øvrige røde beplantninger. Det er bestemt til præcis de samme grunde som det er i Hastings River regionen, langt mod nord, det er meget modstandsdygtige over for meldug og forrådnelse og fungerer godt i selv de vådeste somre. De levende farver og frisk blomme frugt aroma og smag af vin er bedst nydes, mens den er ung, undertiden et strejf af ny eg er indført i et forsøg på at udfylde et hul i midten på bagsiden ganen struktur.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Cambewarra Wines, Coolangatta Estate, Crooked River Wines, Fern Gully Winery, Jasper Valley Wines, Kladis Estate WInes, Seven Mile Vineyard and The Silos Estate.