Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Southern Highlands, New South Wales

Oversigt
Det sydlige højland udgør en del af Great Dividing Range, der sidder mellem 500 og 900 meter (1640 m og 2952 m) højde og centreret om byerne Mittagong, Bowral og Moss Vale syd-vest for Sydney. Ligesom de blå bjerge mod nord, har dette område i lang tid været et yndet rejsemål for turister, der søger et pusterum fra den lummer varme kystnære Sydney.

The Big Picture
Det 19. århundredes historie i det sydlige højland regionen spejle, som i mange andre dele af Australien, en søgning efter passende græsgange, derefter en periode af mineralske udnyttelse (i dette tilfælde, jern) og tilhørende den industrielle udvikling, ankomsten af jernbanen, og derefter turisme.

På grund af tilstedeværelsen af rige vulkanske jord, og en bounteous nedbør, græsning, gartneri og grøntsager har altid været populære hos jordejere i distriktet. Robertson er kendt for sine kartofler. Andre områder er lige så berømt for kernefrugter og i disse dage, i tillæg til druer, er olivenlunde bliver mere udbredt.

Selv om der findes oplysninger peger på druer vinmarker og en beskeden vin produktion af 4.300 liter (1135 gallons) i Berrima distriktet i 1886, var der lidt vinavl i begyndelsen af det 20. århundrede, og den nuværende vin regionens historie stammer kun fra 1980'erne, da Joadja Vinmarker og Winery blev etableret.

Southern Highlands Wine Region

Klima
Generelt i regionen er kølig, fugtig og lidt fugtigt, og kan karakteriseres som havende en moderat Continental klima med milde somre og kolde vintre. Nedbøren er jævnt fordelt over hele året, varierende fra tunge (1664 mm eller 65 inches) i den østlige del (Robertson på Illawarra skrænt) til moderat på Joadja, med 832 mm (32 inches) nord-vest for Berrima.

Viticultural risici omfatter hagl, frost i løbet af april og angreb af kaniner, harer, ænder og wallabies på unge vinstokke og af fugle på un-nettes vinstokke på høsttidspunktet. Svampesygdomme, herunder dunede og pulverformige mildews, er også til stede og kræver svovl eller kobber-baserede sprays til kontrol. Botrytis kan også give problemer i meget varme årgange.

Soil
De vigtigste vinavlsmatriklens jordtyper er dem, der stammer fra basalt (rød og brun krasnozems og røde jord) og skifer (rød og brun podzolics og brun jord). Både jord hælde til syrer, som kan afhjælpes ved tilsætning af kalk. Krasnozem jord fremme kraftig vækst, men er frit afløb, den røde podsols, fælles for hele det sydøstlige Australien, er mindre frugtbare og ikke drain også. Der er også nogle sandsten afledt gule jord. Vinmarker ligger mellem 500 og 700 meter (fra 1640 til 2296 fod) højde.

Vine
Chardonnay: Endnu en af Australiens køligere Chardonnay områder, regionen gør både skovfrit og skovklædt stilarter i melon-lime-citrus-mode, undertiden endda med et strejf af grønt æble. Eg håndtering er let og dygtig; syreindhold er generelt god, auguring godt for kvaliteten modning.

Riesling: Riesling viser løfte, med blomster citrus kompleksiteten i unge vine og toner af honning og toast i ældre vine.

Sauvignon Blanc: Disse vine er meget i den almindelige køre i god cool-området australske Sauvignon Blanc, lys, røget, græsklædte træk på næse og gane med god syre.

Cabernet Sauvignon og Blends: The Southern Highlands er meget sandsynligt, at være et område, som Cabernet Sauvignon og dens beslægtede sorter vil klare sig bedre i varmere år. På nuværende tidspunkt er det producerer mellemlang-bodied vin, der viser lys bær og tjørn egenskaber, hovedsagelig fra unge vinstokke.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Bou-saada Wines, Centennial Vineyards, Cutaway Hill Estate, Eling Forest Vineyard and Wines, Greenbrier, Howard’s Lane Vineyard, Joadja Vineyards and Winery, Kell’s Creek Vineyards, Mundrakoona Estate, Saint Deryck’s Wood Winery, Southern Highlands Wines and Wilde’s Meadow.