Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

  Hastings River
Hunter
Mudgee
Orange
Cowra
Southern High-lands
Shoalhaven Coast
Hilltops
Riverina
Perricoota
Gundagai
Tumbarumba
Canberra District
New England Australia

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Tumbarumba, New South Wales

Oversigt
Den Tumbarumba regionen er utvetydigt i den sneklædte bjerge, en del af den australske Alperne, som funktion af nationens højeste punkt, Mount Kosciuszko. Vinmarker er fundet i højder på mellem 300 til 800 meter (984 til 2.624 m).

The Big Picture
Vinstokke blev oprettet af Ian Cowell på Tumbarumba i 1982 og et år senere ved Frank Minutello på Tooma i Maragle dalen, 18 km (11 miles) mod syd-øst. Pinot Noir og Chardonnay tegner sig for 75% af beplantninger i området (en hyldest til den kølige klima), med det flertal, der anvendes til mousserende vin. Tempoet i udviklingen var langsom indtil 1992, men i dag er der mere end 25 vingårde, der dækker næsten 300 ha (741 hektar).

Evne til regionen til at producere bordvin, i modsætning til mousserende vin, er afhængig af to ting: sæsonmæssige og stedet højde. Den margen for fejl er lav, og behovet for førsteklasses vinavlsmatrikel forvaltning er høj. Men når alt går godt, kan regionen producere glimrende bordvin, selv om dens hovedaktivitet vil være fast knyttet til produktion af høj kvalitet mousserende vin.

Tumbarumba Wine Region

Klima
Tumbarumba klima er cool, men ikke mere, end Yarra Valley. Det er varmere, for eksempel, end Macedon Ranges i det centrale Victoria eller Henty i det sydvestlige Victoria. Desuden er der en række andre, gensidigt modsatrettede faktorer; høj solskinstimer med strålende lys, kolde sommernætter og en sen start på vækstsæsonen. Frost er en altid nærværende vinavlsmatriklens trussel og dens tilstedeværelse dikterer behovet for en omhyggelig udvælgelse af lokaliteter og forvaltning. Nat temperatur inversion kan være besværligt, men højde er en modvægt og væsentlig faktor sorter valg. Det tidlige efterår sæsonmæssige pause kan også give problemer.

Soil
Disse er typisk højt bjerg jord, der stammer fra opløste granit og basalt, med en typisk grynet og kornet tekstur. Valget af vinavlsmatriklens hjemmeside er først og fremmest bestemmes af aspekt (nord og nordøst-over foretrukne, sydvendt næsten på umuligt) og hældning (tilstrækkelig stejl til at fremme god luft dræning om natten og dermed minimere risikoen for frost).

Vine
Chardonnay: Den sporadiske udslip af Chardonnay til dato har været kendetegnet ved skarpe melon, citrus og figen frugter i den klassiske stil i et køligt klima vin.

Mousserende vine: Essensen af Champagne ligger i en blanding af 50 eller flere forskellige base vin komponenter stammer fra områder spredt over hele længden og bredden i denne klassiske franske region. Det bedste af australske mousserende vine bruge den samme fremgangsmåde, som beskæftiger en klassisk blanding af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, men også at udnytte en lang række andre regionale kilder.

Pinot Noir: I 1994 Seppelt produceret en Pinot Noir lavet af en blanding af Tumbarumba og Drumborg druer, der fortjent vandt Pinot Noir Trophy på National Wine Show. Der er ingen tvivl om, at regionen har kapacitet til at producere meget elegant Pinot Noir med en klar sort karakter. Meget mere bør høres af Tumbarumba Pinot Noir i fremtiden.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Excelsior Peak, Glenburnie Vineyards, Lighthouse Peak.