Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

  South Burnett
Granite Belt

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Granite Belt, Queensland

Oversigt

Takket være sin stærke italienske samfund, har Granite Belt havde en lang tradition for vindyrkning og vinfremstilling med spisedruer. Siden den første Shiraz vinstokke blev plantet i 1965 området er vokset fitfully, men dramatisk vækst er planlagt, med fokus nu lægges på Chardonnay, Verdelho, Shiraz, Merlot og Cabernet Sauvignon.

The Big Picture

Den vingårde i Granite Bælt er små til mellemstore og ejes og ledes af familier og enkeltpersoner med en passion for at gøre store Queensland vin. Regionens vinmarker har inkorporeret moderne trellising, trickle kunstvanding og metoder til beskyttelse og er vigtige kilder af druer til vinfremstilling store projekter uden for distriktet.

The Granite Bælt er en af de højeste drue voksende regioner i Australien, med vinmarker beplantet på over 1000 meter over havets overflade.

Granite Belt vindistrikt

Klima

Uanset den ekstreme nordlig bredde, gør sin situation på den indre eller østlige ryggen af Great Dividing Range ved en højde på mere end 800 meter (2625 feet) dette en bordvin region. Forår frost, kolde nætter i begyndelsen og slutningen af sæsonen, relativt høje luftfugtighed, peak sommertemperaturer modereret af det subtropiske monsunen påvirkninger og intermitterende tunge eftersæson nedbør alle bidrage til et klima, der kan betragtes som usædvanligt, et klima, der har blevet beskrevet som både kolde og varme.

Det er i virkeligheden en meget køligere end de fleste forventer, hvilket bekræftes af den sene høst datoer. Cool vinter og forår gøre Granite Belt et ideelt vindyrkningsområde og et attraktivt turistmål.

Jordbund

The Granite Belt, en massiv granit indtrængen cirka 200 millioner år gammel, er den nordligste udvidelse af New England picknik, en øget plateau af bakker og sletter med stigninger på mellem 600 og 1.500 meter (1.968 til 4.921 m) på Perm sedimentære bjergarter , påtrængende granitten og omfattende Tertiær basalter. Nedbør, temperatur og jordbund forandring med topografi og grundfjeld. Vegetationen er meget varieret, med en høj grad af Endemisk som har udmøntet sig i de mere end 70 arter af Eucalyptus, hvoraf en tredjedel er endemiske eller næsten endemiske for bioregion. Den mest spektakulære landskab er i den sydlige ende af regionen, hvor vandløbene er dissekeret i granit til at producere dramatiske store klippeblokke landskaber.

De to vigtigste jordtyper er en meget gennemtrængelige, granit plettet sandet, grå-sort jord og en lys brunlig grå, også plettet. Sådan jord er helt forskellige fra dem, der findes i de fleste australske vin-regioner. Det undergrund er bleget sand passerer ind i ler på en dybde, mens deres dræning er godt, behovet for vanding øges.

Vine

Verdelho:

Queensland er hurtigt at få et ry for at producere det bedste Verdelhos i Australien. Denne sort synes at være velegnet til varmere dage og kølige nat. Vine er ofte aromatisk, med urteagtig og tropisk frugt smag.

Chardonnay:

Denne sort fungerer meget godt i regionen. Vinen tendens til at være blød, men der er behagelige og klar sorter karakter i en nektarin og melon spektrum. De bedste bevoksede vine er som regel godt struktureret og har stor længde. De fleste producenter producerer også skovfrit Chardonnay.

Viognier:

Beplantninger af Viognier er steget hurtigt i de seneste fem år. Hvide vine er ofte tør, med en frugtagtig, citrus ganen. Små mængder af Viognier kan føjes til Shiraz til at give lethed, delikatesse og parfume til rødvin.

Cabernet Sauvignon:

Ligesom Shiraz, denne vin er fuld, mørk og rig på smag - til tider måske lidt for meget. Cassis, røde bær og søde frugtsmag dominerer, der attesterer, at det varme klima og den ofte vanillin egetræ.

Shiraz:

Dette er en konsekvent særprægede vin stil i regionen, mørk i farve, stærk i kroppen, smag og garvesyre. Frem for alt andet, er dens smage af krydderi, når unge, udvikle sig til en blød, fløjlsagtig sød frugt med tiden på flaske, der minder om den Shiraz fra Hunter Valley.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Amberley Edge Vineyard, Bald Mountain, Ballandean Estate Wines, Boireann, Casley Mount Hutton, Castle Glen Vineyard, Catspaw Farm, Cody’s, Coolvale Country Wines, Felsberg Winery, Golden Grove Estate, Granite Ridge Wines, Heritage Wines of Stanthorpe, Hidden Creek, Inigo Wines, Jester Hill Wines, Just Red Wines, Kominos Wines, Lucas Estate, Mary Byrnes Wines, Mountview Wines, Old Caves Winery, Preston Peak Wines, Pyramids Road Wines, Robert Channon Wines, Robinsons Family Vineyards, Ricca Wines, Rumbalara Estate, Severn Brae Estate, Sirromet Wines, Stanthorpe Wine Co., Stone Ridge Vineyards, Symphony Hill, Thunderbolt Farm Estate Wines, Turner’s Flat Vineyard, Warrego Wines, Whiskey Gully Wines, Wild Soul, Windermere Wines and Winewood, Witches Falls and Bungawarra Wines.