Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

  South Burnett
Granite Belt

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

South Burnett, Queensland

Oversigt

Mens den moderne historie South Burnett regionen går tilbage kun for så vidt angår 1993 vinstokke først blev plantet i begyndelsen af 1900-tallet og vin til eget forbrug blev lavet af nogle af disse vinstokke. Som i Granite Belt blev spisedruer både anvendes til vinfremstilling og til at spise i de tidlige dage.

I 1994 bestilte en rapport i samarbejde med Queensland regering til at vurdere, landbrugs-og vingård potentiale i regionen (Den Macarthur rapporten) viste meget lignende vindyrkningen, og de klimatiske forhold til dem i Hunter Valley i New South Wales, gør South Burnett ideelle til fremstilling af vin.

The Big Picture

Byen Kingaroy er det geografiske centrum af South Burnett region, som er defineret ved Blackbutt og Brisbane og Coast Ranges i øst, Great Divide til sydvest og vest, og de central-og Burnett Burnett River mod nord . Stuart og Booie Ranges løber fra syd til nord gennem centrum i regionen, med det blide, bølgende landskab af Stuart og Boyne-floden almindeligt i vest og Barkers Creek i øst.

South Burnett vindistrikt

Klima

Klimaet kan klassificeres som subtropiske. November frem til marts er varm, med og den tungeste nedbør i løbet af december, januar og februar.

Jordbund

Der er en bred vifte af jord, der er beskrevet i stigende rækkefølge som lys sand, en bred vifte af lys ler rød jord igennem til brunt og sort ler. De røde, brune og sorte jord, er af moderat til høj fertilitet, og alle har en pH-niveau passer til vindyrkning.

Vine

Verdelho:

South Burnett Verdelho er blevet godt modtaget. Denne sort synes at være velegnet til varmere dage og kølige nat. Vine er ofte aromatisk, med urteagtig og tropisk frugt smag. Queensland er hurtigt at få et ry for at producere det bedste Verdelhos i Australien.

Chardonnay:

Som man kunne forvente, denne stadig fleksibel og imødekommende sort fungerer godt i regionen. Vinen tendens til at være blød, men der er behagelige og klar sorter karakter i en nektarin og melon spektrum. Brugen af kvalitet, eg og moderne vinfremstillingsmetoderne har produceret mange vine med god kompleksitet og struktur, men unwooded Chardonnay også fungerer ganske godt.

Semillon:

Stilen i Semillon er bedre i forhold til, at i Upper Hunter end Lower Hunter. Med andre ord, spejle det nogle af blødhed af regionens Chardonnay og er relativt hurtig til at udvikle sig. Men det giver en karakteristisk sort smag, med nogle citrus og urter, og det er ikke overraskende at finde det på andenpladsen i den hvide vin beplantninger.

Cabernet Sauvignon og Merlot:

Denne region er producerer medium bodied vin med bløde, søde bær smag. Hvad kan vinstokkene alder, mere ekstrakt og struktur kan forventes, når vintage vilkår er gunstige.

Shiraz:

Det varme klima producerer vine, som er glat og smidig, let til medium krop og med bløde tanniner. Der er ingen af de krydderier og peber noter undertiden tydeligt i Shiraz i Granit Bælt. Stedet, modne kirsebær, blommer, mynte og chokolade smag er til stede i varierende grad.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Barambah, Bridgeman Downs Cellars, Captain’s Paddock, Clovely Estate, Copper Country, Crane Winery, Dusty Hill Vineyard, Kingsley Grove, Rodericks Fine Wines, Stuart Range Estates and Ziebarth Wines.