Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

  South Burnett
Granite Belt

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

Australsk Vin

 

Queensland

Vinregionerne Granite Belt og South Burnett ligger op af Great Dividing Range, der strækker sig fra Queensland i nord gennem New South Wales og til Victoria i syd. Tidligere blev området anset for at ligge placeret for tæt på det tropiske klima og dermed for varmt til at producere kvalitetsvine. I dag er dette modbevist.
Vinproducenterne i Queensland er innovative og det bemærkes, at de alligevel formår at skabe vine af høj kvalitet også med vine produceret i køligere klimaer på den rige vulkanske jord. 
Granite Belt region ligger 700 til 1.000 meter over havets

overflade, hvilket har en betydelig kølende effekt og giver mulighed for produktionen af nogle fantastiske vine produceret på Gamay, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Chardonnay og Viognier.

Brisbane Central Business District from Mt Cootha

Brisbane Business District, Queensland

Queensland er i Australien kendt som ”The Sunshine State” som indeholder Gold Coast, Sunshine Coast og Sufers Paradise. Pulsen i disse områder slår lidt hårdere -- 24 i døgnet -- med et natteliv der selv slår Brisbane. Dertil kan disse områder bryste sig med nogle verdens flotteste sandstrande. Queensland vinareal udgør kun ca. 2500 ha, hvilket svarer til kun under 2% af det totale vinareal i Australien. Derfor er Queensland ikke en dominerende stat mht. vinproduktion. Der findes lidt over 100 vinproducenter i Queensland, men det antal er stadig kraftigt stigende.

I dag prøver vinproducenterne at dyrke forskellige vine på nye druesorter med succes.
Her kan nævnes Albarino og Gamay som modsætninger!  
Granite Belt vin region ligger 700 til 1.000 meter over havets overflade, hvor South Burnett ligger lavere.


Surfers Paradise
Surfers Paradise, Queensland

Queensland var allerede I 1800 tallet et betydeligt vinområde. Den første vingård blev etableret i 1863, hvilket på det tidspunkt – omkring 1870 - gjorde Queensland til en af de største vinproducerende stater i Australien.

Pyramide, Queensland

Selvom klimaet er Subtropisk kan der ofte falde meget nedbør og samtidig forekomme frost om vinteren i de højeste områder i Queensland. Vinproducenterne undgår noget af varmen og luftfugtigheden ved at lægge markerne højt oppe.
 Andre uofficielle vinregioner i Queensland fra nord mod syd som kan nævnes:

  1. Sunshine Coast og Hinterlands.
  2. Darling Downs.
  3. Brisbane og Scenic Rim
  4. Gold Coast og Hinterlands

AUSTALSK VININFORMATION ønsker dig velkommen til Queensland som vin region. Queensland er i rivende udvikling som vinproducerende Stat. AUSTRALST VININFORMATION prøver derfor at formidle disse oplysninger og være ”up to date” og modtager gerne informationer om vinindustrien, hvis du ved noget!

VIN ZONER OG REGIONER FRA NORD TIL SYD

WINE ZONE/STATE REGION SUBREGION
Queensland  North* & South Burnett  Ingen
  Coastal Hinterland* Ingen
  South Burnett Ingen