Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

  Clare Valley
Southern Flinders- Ranges
Barossa Valley
Eden Valley
Riverland
Adelaide Plains
Adelaide Hills
McLaren Vale
Kangaroo Island
Southern Fleurieu
Currency Creek
Langhorne Creek
Padthaway
Mount Benson
Wrattonbully
Coonawarra
Robe

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

Australsk Vin

 

South Australia

Skrævende i midten af det Australske kontinent ligger South Australia. Det er vinindustriens kraftcenter og her produceres de fleste af landets vine. South Australia praler med nogle af de ældste vinstokke i verden.
De ærværdige gamle vinstokke er fundet i South Australia's Barossa Valley og Adelaide Hills. De har overlevet den store phylloxera plage, der udslettede vinstokke i Nordamerika og Europa, og noget senere, hærger Australiens østlige vinmarker.Karantæne restriktioner blev indført, og det sparede South Australia's vinstokke fra phylloxera, og sikrede i staten beholdt sine vinplanter.

Ud over at være vært for nogle af verdens ældste vinstokke har staten også en mangfoldighed af områder, lige fra det Relativt varmt tempererede klima i Barossa Valley igennem til det maritime område af McLaren Vale, Southern Fleurieu, Valuta Creek og Langhorne Creek. Regionerne om Fleurieu halvøen og på tværs af køligere Adelaide Hills-regionen til varmere Riverland regionen ved Murray River.

Barossa Reservoir

Barossa Reservoir

Den syd-østlige del af staten omfatter Limestone Coast zone, hvor der er "terra rossa" jord med overliggende kalksten, som giver forskellige elegante til meget kraftfulde rødvine fra Coonawarra regionen.  "Limestone Coast" zone - som også omfatter Padthaway, Wrattonbully og Mount Benson regioner – er ved at opbygge sit eget ry for vin, der ikke kun er påvirket af Regionens kalksten, men også de klimatiske forhold nær kysten.

WINE ZONE 
WINE REGION 
WINE SUBREGION
Far North  Southern Flinders Ranges Ingen
The Peninsulas Southern Eyre peninsula*  Ingen
Lower Murray    Riverland  Ingen
Mount Lofty Ranges 

Clare Valley  

 

 

 

 

Adelaide Plains

Adelaide Hills

Clare*

Hill River*

Polish Hill River*

Sevenhill*

Watervale*

Auburn*

Gumeracha*

Lenswood

Picacadilly Vally

Barossa

Barossa Valley

Eden Valley 

Ingen

High Eden

Springton*

Fleurieu

Currency Creek

Langhorne Creek

McLaren Vale

Southern Fleurieu

Ingen

Ingen

Clarendon*

Ingen

Limestone Coast

Coonawarra 

Mount Benson

Penola*

Pathaway

Robe

Wrattonbully

Ingen

Ingen

Ingen

Ingen

Ingen

Ingen

South Australia har tidligere stået for 75% af Australiens samlede drueproduktion, hvor den i dag står for lidt under 50 %. De største vinfimaer i Australien ligger her, hvor PENFOLDS er mest kendte med produktion af den legendariske vin, Grange, som er kendt verden over. Læs mere om Grange her på sitet.
Statens hovedstad Adelaide er omgivet af vinmarker, med Barossa som Australiens største kvalitetsvindistrikt. Her har man traditionelt ladet vinplanterne vokse i buskform uden kunstvanding. Det er også her man finder de gamle Barossa Shiraz-vinstokke, som giver kraftige vine smækfyldt med chokolade, forskellige mørke bær og andre forskellige krydderier.
Tilbage i tiden blev Barossa først kendt for sine fine dessertvine, hvor producenter Seppeltfield og Yalumba gjorde sig gældende for produktionen. I dag er South Australia kendt over hele verden og ikke mindst blandt den Australske befolkning som opfatter staten som: Vinstaten.