Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

  Tasmania

Forsiden

Australsk Vin

 

Tasmania

Adskilt fra fastlandet ved den smalle, men omtumlede farvand Bassstrædet ligger Tasmanien. Det er Australiens sydligste stat, hvor klimaet minder mest om det køligere Europa.

Tasmanien producerer i dag nogle af Australiens mest fremragende køligt klima vine. Som vin producerende nation er de også på toppen når det gælder mousserende vin med cremet tekstur. Disse vine er produceret på klassiske sorter som Chardonnay og Pinot Noir. I Danmark tænker vi selvfølgelig også på vores smukke Princesse: Mary, når Tasmanien nævnes, og hun har i den grad været med til at sætte Tasmanien på landkortet i Danmark. I dag ved vi, hvad hendes ”hjemland” står for mht. kvalitet. Vi glæder os altid til at smage vinene og specialiteterne herfra, da de er delicate og fyldt med positive overraskelser ligesom Kronprincessen selv. Selv Prins Henrik ( har måtte bøje sig i støvet og give efter ) og nyde Tasmansk vin ved kronprinsparrets bryllup den 14. maj 2004! Og siden da har Danmark fundet vejen til lækre sublime mad og vin oplevelser – en rejse der for mange kun lige er startet! 
I dag er der lidt under 200 vin producenter på Tasmanien. Jorden er egnet til vindyrkning og den er frugtbar, hvilket også har resulteret i æbledyrkning. Tasmanien er ligefrem kendt som ”Apple Isle” (æbleøen). Men der dyrkes også pærer, blommer, abrikoser, oliven og valnødder af høj kvalitet.   

Tamar River valley (Northern Tas)

                      Nothern Tasmania, Tamar River Valley

Arealmæssigt er Tasmanien lidt mere end dobbelt så stort som Danmark. Det udgør lidt over 1% af Australiens samlede areal. Dertil består Tasmanien af mere end 300 øer beliggende tæt på hovedlandet. Der findes også meget smukke strande med krystal klart vand.

Friendly Beach

                 Friendly beach, Tasmanien

Officielt er Tasmanien kendt for nedenstående vinregioner. Men der findes flere uofficielle regioner og mere vin information, som du kan læse om her på sigtet under Tasmania.
 


State/Zone

Region

Subregion

Tasmania

Northern Tasmania

Ingen

Tasmania

Southern Tasmania

Ingen

Tasmania

East Coast Tasmania

Ingen