Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Bendigo, Victoria

Oversigt
For godt og vel et århundrede, den blidt bølgende bakker, som fold væk fra granit outcrops af intervallerne i Central Victoria har været hjemsted for nogle af de store vine fra Australien. De første druer blev plantet i Bendigo regionen i 1856, lige efter starten på Gold Rush, der bragte titusindvis af håbefulde gravemaskiner fra hele verden for at søge deres formuer.

The Big Picture
Traditionen af vin af druer, der vokser i Bendigo regionen er næsten lige så gammel som Bendigo selv. Krediteret af det 19. århundrede vin skribent de Castella med at være Bendigo første Vignerons er Jacques Bladier og en tysker ved navn Delscher, som begge beplantninger på Epsom omkring 1855, og Jean-Baptiste Loridan, hvis vingård på 10.000 vinstokke på Sheepwash Creek blev noteret i i maj 1856 Bendigo Annoncør som værende to år gammel.

Forbindelsen mellem opdagelsen af guld og spredning af vinmarker er fremsat i en række forskellige måder. Benwell mener, at når de "nemme guld" løb ud, vinavl var noget, som "de spredte arbejdsstyrken, uforpligtede, der anvendes til hårdt arbejde og stadig klar til at gamble" let kunne gå til. Men varig arv drue dyrkning og vinfremstilling i Bendigo distrikt er mere at finde i dem, der drog fordel af velstand the Gold Rush er produceret, mens der trækker på kompetencer og smag er erhvervet i deres europæiske hjemlande i Tyskland, Schweiz og Frankrig.

Bendigo Wine Region

Klima
Befinder sig helt inde i landet, Bendigo regionen har et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, våde vintre. Der er en vis variation i mesoclimatic betingelser på grund af højde, hældning og aspekt, fra foden af det centrale højland (såsom ved Castlemaine, Harcourt og Elphinstone) til varmere bølgende sletter vest og nord for Større Bendigo. Men som helhed, regionen er klassificeret med hensyn til egnethed til persning produktion, som en region med Mean januar Temperatur (MJT) fra 21,0 til 22,9 C.

Sammenlignet med dets naboregioner, Bendigo har højere daglige gennemsnitstemperaturer i modningsperioden, en lavere daglig temperaturskala, en lavere relativ luftfugtighed, og flere solskinstimer på dette tidspunkt, mens den gennemsnitlige nedbørsmængde er den samme.

Soil
De fleste af jorden fald i de meget almindelige sydøstlige australske gruppe af brunlige, at loamy sand overvejende leret jord over en stenet ler base. Der er dog store pletter af kvarts grus undergrund, der har, eller havde engang, potentiale til at blive guld med. Samlet set jorde er sure og forholdsvis lav i næringsstoffer, der kræver anvendelse af kalk, gips og ekstra vand, hvis rimelige udbytter, der skal indhentes. Tendensen til at lave udbytter er utvivlsomt grunden til, at regionen giver røde vine af en sådan dybde og styrke.

Vine
Hvidvine: næsten uundgåeligt, Chardonnay dominerer den hvide drue beplantninger, der beviser igen, at det med held kan dyrkes og i næsten enhver kombination af klima og jordbund. Anerkendelsesværdigt Riesling er også produceres.

Cabernet Sauvignon: Cabernet Sauvignon også excellerer i denne region. Der er en karakter i denne drue, der er indlysende rigtige i Central Victoria, fra Great Western til Pyrenæerne og fremefter, i en lidt aftagende styrke, at den Goulburn Valley. Hundrede år siden, registreres Francois de Castella, at de røde vine i Bendigo regionen blev noteret for en "svag nysgerrig karakter, der ligner sandeltræ", og at denne karakter fortsatte selv i brændevin destilleret fra vinen. I moderne "winespeak", (udtrykket mynte betydning mynte i eucalypt-til-pebermynte spektrum, i modsætning til haven mynte) bruges til at beskrive denne karakter. Dens intensitet varierer fra årgang til årgang og fra vin til vin, men det er sjældent helt fraværende. De vine, har stor dybde i farve, en rig tekstur med rige tanniner, og frugt smag lige fra svagt tobak og urteagtige (i det fedeste år) frem til den langt mere almindelige brombær og solbær smag. De er langlivet vine med god cellaring potentiale.

Shiraz: Dette er den store rødvin i regionen. Farven er dyb og vinen næsten vellystig i den måde, smag og konsistens fylde munden. Peber og krydderier kan ledsage mynte, men det er ofte erstattet med røde bær og undertiden kirsebær frugt til at støtte disse mere eksotiske smagsvarianter. Det er lige så lang levetid som Cabernet Sauvignon.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Avonmore Estate, Balgownie Estate, Bendigo TAFE, Bendigo Wine Estate, Big Hill Vineyard, Black Estate Vineyards, BlackJack Vineyards, Blanche Barkly Wines, Burnt Acre Vineyard, Charlotte Plains Vineyard, Chateau Doré Winery and Receptions, Chateau Leamon, Connor Park Winery, Cooperage Estate, Glenalbyn, Harcourt Valley, Kangderaar Vineyard, Laanecoorie, Langanook Wines, Mandurang Valley Wines, Minto Wines, Mount Alexander Vineyard, Mount Moligul, New Bridge Wines, Nuggetty Vineyard, Old Loddon Wines, Passing Clouds, Pondalowie Vineyards, Sandhurst Ridge, Sutton Grange Wines, Tannery Lane Vineyard, Tipperary Hill Estate and Water Wheel Vineyards and Welshmans Reef Vineyard.