Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Geelong, Victoria

Oversigt
Håndlavet med lidenskab og engagement, Geelong elegante vine er udtryk for et køligt klima, rige jord og en unik historie.

The Big Picture
Den Geelong regionen har to historier. Victoria's første kommercielle årgang blev produceret her i schweizisk immigrant Vignerons i 1845. Men fra 1870'erne, da vinlusen blev opdaget i nogle vinstokke, var der en vinfremstilling afbrydelse af næsten 100 år. I dag er regionen igen hjem til mange boutique, familieejede vingårde, skabe verdensklasse sorter vine.

Ringe nedbør giver en rig koncentration af smag, aroma og farve - de særlige regionale tegn i Geelong vine. Det er også et varieret område, med masser af geografiske "bredde". Fra den maritime brise af Bellarine til de mørke vulkanske topsoils af Moorabool og tørre, klippeskær på Anakie, tilføje lokale nuancer kompleks vin.

Fælles for regionen er en naturlig passion for fremstilling af vin, i kraft af præmien forhold og et varieret landskab, for ikke at nævne de unikke mennesker, der er tvunget til at gøre deres vin her.

Geelong Wine Region

Klima
Regionens klima er cool, giver en udvidet modningsperioden. Størstedelen af området er stærkt påvirket af den modererende effekt af det omgivende vand i Port Philip Bay eller Bassstrædet. Skubbe op i den nordlige del af regionen er klimaet er mindre sø og mere Continental. Stigninger er fra kysten til ca 400m over havets overflade. Regionen er ret tør, med en gennemsnitlig nedbør mellem 500 ml og 600 ml om året, de fleste falder i vinteren og foråret. Kraftige vinde er en konstant, der giver god luftcirkulation i baldakinen, som hjælper i den naturlige kontrol af forskellige vin sygdomme. Den gennemsnitlige middelværdi januar temperaturen er 19 grader.

Soil

De vigtigste jordtype er det almindeligt stødt rød-brun clay loam over en hård ler base. Undergrunden varierer i pH i en del det er stærkt basisk, på grund af tilstedeværelsen af kalksten, mens andre steder er det mere sure. Et andet jordtype er også konstateret, at der i Biscayabugten, sort krakning ler, der danner et fint revnet overflade skorpe.

Vine
Chardonnay: Hvis området under vin i Geelong er en væsentlig større, vil Chardonnay uden tvivl være en af de største bidragydere. Det har vist, at den kan producere en vin af usædvanlig styrke og kompleksitet, udvikling af udtalt burgundiske overtoner med alderen. Det kan også gøres på en enklere og mere let tilgængelig form på Bellarine halvøen. Som med Pinot Noir, nogle af de nyere plantninger bliver brugt til at fremstille en mousserende vin base, og dette vil sandsynligvis fortsætte.

Cabernet Sauvignon: Området er i stand til at producere koncentreret, kraftig og lang levetid Cabernets med, på deres bedste, intens solbær egenskaber og mindre ønskværdige, urteagtige dem på nogle steder i den koldere, vådere år. På alle steder, er begrænset udbytte af afgørende betydning i udformningen af stil og intensiteten af vinen.

Pinot Noir: I løbet af det sidste århundrede, var Pinot Noir en berømt vin for regionen, og det er så igen. Dets producenter bære uforholdsmæssig vægt i regionen, skyldes i ringe grad til klarheden i sort udtryk og selve kvaliteten af den vin fremstillet af den mest lunefulde af druer. De stilarter af vinen er forudsigeligt meget forskellige, hvilket afspejler forskelle i vinfremstillingen teknikker og filosofier. Man behøver ikke flyvninger på lyst til at finde blommer, tobak, violer, jordbær og trøfler findes, men ikke nødvendigvis på en gang.

Shiraz: Geelong Shiraz vine, i gunstige år har styrke, dybde, farve, bouquet og smag. Næsten alle vingårde producere slående Shiraz. De undertiden viser peber og krydderier overtoner, men oftere end ikke stole på potente mørke kirsebær frugt med vedvarende om afbalancerede tanniner giver struktur og lang levetid.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Amietta Vineyard and Winery, Austin’s Barrabool, Bannockburn Vineyards, Barwon Ridge Wines, Bellarine Estate, Bellbrae Estate, By Farr, Clyde Park Vineyard, Curlewis Winery, del Rios of Mt Anakie, Innisfail Vineyards, Jindalee Estate, Kilgour Estate, Le’mins Winery, Lethbridge Wines, Leura Park Estate, Mermerus, McAdams Lane Pty Ltd,  The Minya Vineyard and Winery, Baie Wines, Oakdene Vineyards, Pettavel, Prince Albert Vineyard, Provenance Wines, Scotchmans Hill, Shadowfax, Spence, Staughton Vale Vineyard, Tarcoola Estate Vineyard, Terindah Estate and Waybourne.