Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Glenrowan, Victoria

Oversigt
Glenrowan er en af Victoria's mest historiske vin regioner, med produktion går helt tilbage til 1870. Denne maleriske lille region omfatter 13 avlere og syv kælder døre. Selv vinlusen hærgede regionen i slutningen af 1890'erne og begyndelsen af 1900'erne, mest succesfulde vinmarker hurtigt blev genplantet med resistente grundstammer, og vinfremstilling genoptaget.

The Big Picture
Berømt over hele Australien som "Kelly land '", kun få ved, at den vin, historie Glenrowan foran den berygtede bushranger Ned. Efter afvikling i 1840'erne og 1850'erne, som Rowan familie graziers, efter som byen er opkaldt, Richard Bailey og hans familie etablerede sig i begyndelsen af 1860'erne på deres Bundarra ejendom, der ligger nord-vest for byen. Den Baileys havde fulgt guld prospektorer af 1850'erne og bosatte sig i området som lagerholderne, der leverer gravemaskiner på Beechworth og Ovne Goldfields. Efter guld aftog feber, sælges Richard butikken og købte Bundarra, hvor han løb kvæg og får, for en tid.

I 1866, plantede Richard's søn Varley vinstokke på de rige røde granit jord under Warby Ranges. Vinstokkene trivedes, og det samme gjorde plantager beplantet hurtigt efter. Hans hedvin blev en sådan succes, at han hurtigt udvidet vingården, og i de næste 20 år skabt en blomstrende lokale og eksportere vin forretning. Bailey's Bundarra vingård blev udøvet af hans efterkommere indtil 1972. ESCA Booth også kom til området i 1904 og hans efterkommere stadig gøre vin på Taminick Vineyards.

Glenrowan Wine Region

Klima
Klimaet er ideelt. Glenrowan er utvivlsomt varme - og kan sammenlignes med nærliggende Rutherglen, som den deler en robust stil af røde og rige hedvin. Det er lidt køligere i januar, tørrere i løbet af vækstsæsonen og vådere året rundt, men har et betydeligt højere varme grad dage summation (1567). Regionen har ringe nedbør sandsynlighed i løbet af modningsperioden, med kølige nat temperaturer. Den konstante brise gør det muligt for vinstokke til hurtig afkøling om natten og varme tidligt om morgenen, som maksimerer den daglige ideelle temperatur varighed for farve, smag og garvesyre udvikling. Sammenhængen i årstider er en reel funktion, der leverer begrænset vintage variation.

Soil
Den Warby Ranges, der er dannet over millioner af år via marine aflejringer og flere fejl, som løftede en del af granit, er det fremherskende geologisk formation i regionen. Vinmarker på skråninger er etableret på veldrænet, frugtbar, dyb rød ler og ler lerjord, at resultatet fra forvitring af granitisk materiale skyllet ned fra intervaller. På intervaller selv, på 400 meter (1.312 fod) højde, er der også røde og gule duplex jord særligt velegnet til vinmarker og frugtplantager. Den jordtyper omkringliggende nærliggende sø Mokoan er mørkt ler, loams og silty sand.

Vine
Shiraz: Der er mange historier om den massive ganen vægten af tidligere Baileys Bundarra Shiraz (tidligere og berømt kaldet Hermitage). Den mest berømte citat, at det var på en gang "vin, mad og en god cigar". Den earthy bær-aromatiseret Shiraz reds af Glenrowan er blevet trimmet noget i de seneste år, men de forbliver vine af statur og blandt de store australske Shiraz stilarter, fortjener cellaring i mange år.

Andet: Gamle mellow berigede rødvine fremstillet af Shiraz og undertiden Touriga; ganske sød og med lidt større krop end gulbrune stilarter South Australia. Ældre eksempler kan vise betydelige rancio egenskaber. Muscats og Tokays kappes med dem fra den nærliggende Rutherglen region forrang blandt Australiens dessertvin stilarter. Nogle kritikere understrege finesse af Rutherglen stilarter, mens andre foretrækker den rene effekt af disse på Glenrowan.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Auldstone Cellars, Bailey of Glenrowan, Booths Taminick Cellars, Granite Range Estate, Goorambath, Judd’s Warby Range Estate and Morrisons of Glenrowan.