Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Goulburn Valley, Victoria

Oversigt
Består af en nordlig (downstream) og syd (upstream) udgangen, Goulburn Valley har en detaljeret historie går tilbage til første vinmark beplantninger i 1860. Fyldt med søer, billabongs og åer, regionen er ikke mangel på vand, og vinstokke regelmæssigt udarbejde generøse udbytter, der ikke er fare for farve eller smag. Goulburn Valley kan prale af de ældste og største beplantninger af Marsanne i verden.

The Big Picture
Begge ender af Goulburn Valley har en rig historie. Den sydlige ende er tæt forbundet med den turbulente begivenheder i 1860, der førte til dannelsen af et aktieselskab til at finansiere etableringen af Tahbilk. Den "gamle kældre" blev afsluttet i slutningen af 1860'erne og den "nye kælder", der sidder lige under ulasteligt bevaret træ vingård bygninger, blev indledt i 1875. Tahbilk stadig producerer nogle få hundrede tilfælde af vin hvert år fra vinstokke plantet i 1860'erne, som er en uvurderlig arv til kommende generationer. Området omkring Tahbilk og Mitchelton er nu registreret som en delregion kendt som Nagambie Lakes.

I den nordlige ende, etableret Trojano Darveniza Excelsior Winery i Mooroopna, nær Shepparton, i 1868 og i 1890 havde vundet 300 priser i oversøiske konkurrencer. I dag Monichino er den største vingård i denne del af dalen.

Goulburn Valley Wine Region

Klima
Regionen er udpræget varm, med en typisk flod dal-gulv klima og betydelige døgnvariationer temperaturområder. Varmen er dæmpet af den overflod af søer, billabongs og åer er forbundet med bugtende Goulburn floden, samt ved lejlighedsvis floden breezes. Rigelige mængder vand til vanding og løs tekstureret sandet, Gravelly jord typisk producere generøse udbytte uden at kompromittere farve eller aroma.

Soil
Jorden varierer meget, falder i tre vigtigste grupper. Der er de sædvanlige røde og brune sandet ler loams i det sydøstlige Australien, plus gul-brun ler loams og barskt Gravelly quartzose sand, der er fastsat af den forhistoriske Vandringer af Goulburn floden. Det er dem, sandjord, ofte outcropping, der har afholdt phylloxera stangen i et område angrebet af skadedyr.

Vine
Chardonnay: Dette er en vin af hastigt stigende betydning, som blomstrer i dalen og de nærliggende Strathbogie Ranges regionen. I dalen er i stand til at producere gode udbytter på højt blodsukker, med en peachy, smøragtig rigdom attesterer, at klimaet. Til en vin med en højere grad af elegance og stil, en del af Strathbogie Ranges Chardonnay er undertiden tilføjet for at give en ekstra dimension af tangy grapefrugt og melon smag til ganen. I stedet for at være en hurtig udvikling af vin, i denne region er langsom til at modnes.

Riesling: Af grunde, som ikke umiddelbart fremgår af den klimatiske data, producerer den centrale Goulburn området en fremragende Riesling, som er blandt de bedste i Victoria. De vine har betydelig vægt, med blandet mærket limesaft og tropiske frugter aroma og smag. På trods af deres tidlige appel, også de vine, der har kapacitet til alder smukt på mellemlang sigt.

Cabernet Sauvignon: Op gennem 1970'erne, 80'erne og begyndelsen af 90'erne var det den march Cabernet Sauvignon var endeløs. Dag sin plads er sikret, med stort set alle vingårde, store og små, der producerer en vin stil, der normalt er moden, varm, jordnær, chokolade-accent smagsoplevelser.

Marsanne: Den Goulburn Valley kan prale af de ældste og største beplantninger af Marsanne i verden. Citron-accent, den oaked stilarter vinde i intensitet og rigdom med alderen. Unoaked vinen er fin i sin ungdom, men i de bedste år er meget lang levetid, opbygning af kaprifolier bouquet og smag, som kendetegner sorten.

Shiraz: Den vigtigste drue, der dyrkes i Goulburn dalen i over et århundrede, Shiraz er stadig i stand til at frembringe en rødvin med fantastisk smag og lang levetid og er modtagelig for eg indflydelse. De vine nuværende modne, rige frugt overtoner, når unge, og med alderen, viser den smag af mørke frugter, med præg af peber, mørk chokolade, blød smidig læder og jord. Det er Shiraz, ikke det Cabernet Sauvignon, som dominerer den seneste beplantninger på den centrale dalsænkningen.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Beechwood Wines, Burramurra, Cape Horn Vineyard, Dalfarras Wines, David Traeger Wines, Dookie Campus Winery, Echuca Estate, Fyffe Field Wines, Goulburn Terrace, Goulburn Valley Estate Wines, Hankin Estate, Hayward’s of Whiteheads Creek, Heritage Farm Wines, Kirwan’s Bridge Wines, Longleat Estates, McPherson Wines, Mitchelton Wines, Monichino Wines, Somerset Crossing, Strathkellar Wines, Tahbilk Wines, Tisdall Wines and Twelve Acres Winery, Ulupna Winery.