Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Grampians, Victoria

Oversigt
Intetsteds i Victoria er forbindelsen mellem guld og vin mere udtalt, og intetsteds er arven fra det 19. århundrede minearbejdere mere imponerende, end i de 1,6 km (1 mile) af underjordiske drev, der kører gennem Seppelt's Great Western, der er udgravet i hånden af arbejdsløse minearbejdere, efter guldet var løbet ud. Vinmarker beplantet i 1867 omfatter druesorter så sjældne, at flere har trodset alle forsøg på identifikation og er, efter al sandsynlighed, den eneste overlevende eksempler i verden.

The Big Picture
Landskabet i Grampians vin regionen er domineret af en af Victoria's største land træk, Grampians National Park. Kun to timers kørsel vest fra Melbourne, regionen tilbyder en bred vifte af aktiviteter for alle turister såvel som vin entusiast. Dette er primært en rødvin område, producerer vine med en sjælden kombination af elegance og kraft og en usædvanlig evne til alder. Kælderen døre spænder fra state-of-the-art og arkitekttegnede til historiske bygninger rige med traditionerne i vinfremstilling fortid.

Disse stærke traditioner udføres i dag af en ny race af højt kvalificerede og engagerede vinproducenter hvis indsats respekterer arven fra pionerer som Hans Irvine, legender som Colin Preece og dagens levende legender, Viv Thomson, Ian McKenzie og Trevor Mast.

Grampians Wine Region

Klima
Klimaet i regionen er af en type, Middelhavet, nærheden til havet omkring Antarktis (mellem 100-200kms) giver en afkøling indflydelse i løbet af sommeren. Anerkendt som et køligere klima grapegrowing region, vækstperioden om sommeren er præget af varme til varme dage, men med overnatninger, der er cool at kulde. Efteråret er mildt og pålideligt producerer de mest behagelige vejr, perfekt til modning Druer i benigne forhold. Regionen er specielt velegnet til senere modning røde sorter, især Shiraz.

Soil
Der er to primære jordtyper. Den første gruppe omfatter ganske surt grå og grå-brun lerede sand og overvejende leret jord, det andet er en hård gul jord med struktureret ler undergrund, som også er meget sure og kræver kalk justering. Ingen af disse jordtyper er særlig frugtbar, og hvis pH-værdien er steget betydeligt med tilsætning af kalk og / eller gips, dette vil modvirke vin vigør og begrænse afgrøde niveauer.

Vine
Chardonnay: Dette er sparsomt høstet og en situation, der hylder kvaliteten af Shiraz (og Cabernet Sauvignon) snarere end den anfører eventuelle mangler i kvaliteten af Chardonnay. Hvad er lavet og frigivet er moderat intens, med en blanding af citrus, hvid fersken og akajounøddemarkedet smag.

Riesling: Stilen viser tropiske limesaft aroma og smag i de varmere år, med reserverede, Toasty vine i de køligere årgange.

Cabernet Sauvignon: Ofte blandet med Shiraz (og andre sorter), Cabernet Sauvignon fungerer godt under ugunstige forhold og vidunderligt, når alt går rigtigt. Den solbær, brombær og sågar hindbær smag løbet løbsk uden at true den elegante, regionale stil af vinen.

Shiraz: Dette er distriktets fineste vin. Virkningen af mesoclimate betingelser er større end man kunne forvente, for den stil spænder fra en næsten underspillet silkeglat, med røde kirsebær og blomme smag, ved at træffende koncentrerede vine, smage med krydderi, peber, lakrids og vildt. Imidlertid endnu diverse frugt smag kan være, der er en rød tråd i deres elegance og fine tanniner, ingen tvivl om, der følger af den kølige betingelser, hvor druerne er modnet. Et andet samlende kraft, har været villig til vinproducenter i regionen til at lade karakter af frugt udtrykke sig uden for stærk indflydelse af amerikansk eg.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Armstrong Vineyards, Best’s Wines-Great Western, Cathcart Ridge Estate, Clayfield Wines Donovan Wines, Fratin Brothers Vineyard, The Gap Vineyard, Garden Gully, Grampians Estate, Jallukar Ridge Vineyard, Kimbarra Wines, Michael Unwin Wines, Montara, Mount Ararat Estate, Mount Langi Ghiran Vineyards, Seppelt Great Western and Varrenti Wines.