Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Heathcote, Victoria

Oversigt
Den Heathcote vin regionen, ligger imellem Goulburn Valley og Bendigo regioner, er kendt som en præmie Shiraz producerer område. Ligesom mange dele af det centrale Victoria, var det i vid udstrækning anvendes til får græsning, efterfulgt af guldminedriften før vinproduktion begyndte. De første vinstokke dukkede op i 1860'erne, men det var først i 1960'erne, at den reelle bølge af udvikling fandt sted.

The Big Picture
Heathcote er anerkendt som en producent af ekstraordinære Shiraz vine, selv rivaliserende dem i Rhone-dalen, hvorfra drue stiklingerne oprindeligt blev købt, og er hjemsted for vinproducenter, der har opnået international berømmelse for deres repræsentationer af australsk Shiraz. Men andre røde vine af kvalitet også er dukket op, samt hvide som Chardonnay og Viognier.

Heathcote vine opfattes som eksklusiv, ikke kun på grund af deres meget høje kvalitet, men på grund af vanskelighederne med at få dem.

Heathcote vindistrikt

Klima
Heathcote klima og jordbund er kraftigt påvirket af Mt Camel Range, som løber fra COROP i nord til Tooborac i syd, som tilbyder naturlige tunneling for den herskende køligt, syd-sydøst-vinde, som blæser gennem den voksende perioden fra oktober til marts . Resultatet er sommertemperaturer to til tre grader lavere end toppene for nærliggende Bendigo, og en køler betyder januar temperatur. Nedbøren er overraskende selv i løbet af året, og takket være en bjergside placeringen af de fleste vinmarker, forårsfrost er sjældent et problem.

Soil
Mens der er stor variation jord i området, skråningerne i Mt Camel Range omfatter en fantastisk rød jord, med fin struktur overliggende ensartet tekstureret røde kalkholdige sodic lerjord. Forvirrende for lægfolk, er disse jorder kendt som kambriske Greenstones og i deres lokale manifestation, som Heathcote Greenstone Belt.

Vine
Shiraz: Kun få vil påstå, at Heathcote er sammenholdt af klima og jordbund producerer verdensklasse Shiraz med en unik karakter. Det er dyb, rig og fløjlsblød, med kaskader af mørke kirsebær, blommer og sødt krydret frugt, og modne men fine tanniner, der giver tekstur og fastholde længde. Det er næppe nødvendigt at tilføje, at disse vine alder perfekt. Faktisk til, slutpunktet er endnu ikke fastsat, da de fleste af de vingårde dato, fra midten af 1970'erne, og mange af de Shiraz beplantninger er mindre end 20 år gamle.

Cabernet Sauvignon: Yderligere beviser, at det er rødvin land, Cabernet Sauvignon stil er rig og generøs med brombær aroma-og smagsstoffer, uden nogen antydning af urteagtige. Nogle af de centrale Victorian eucalypt-mynte karakter kan gøre sig gældende i nogle årgange. Merlot, den tredje vigtigste sort, er i høj grad en handmaiden til Cabernet Sauvignon, snarere end en sort i sin egen ret.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Armstead Estate, Banksia Grove Wine, Barnadown Run, Barfold Estate, Downing Estate Vineyard, Eppalock Ridge, Galli Estate Winery, Heathcote Winery, Huntleigh Vineyards, Jasper Hill Vineyard, McIvor Creek Wines, Milvine Estate Wines, Mt Toolleen, Munari Wines, Paul Osicka Wines, Red Edge, Redesdale Estate, Rouges Lane Vineyard, Sanguine Estate, Shelmerdine, St Michael's Vineyard, Wanted Man and Wild Duck Creek Estate.