Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Henty, Victoria

Oversigt
Henty er det nye navn for hvad der tidligere blev kaldt Far South West eller Drumborg. Vinavl var pioner i 1964 af Karl Seppelt, der præcist opfattes det som en ideel kølige region for produktion af mousserende vine og delikate, aromatiske vine.

The Big Picture
Dette er kuperet terræn og prime græsning land, lang berømte - ligesom en stor del af det vestlige Victoria - for kvaliteten af sin uld. Beskyttelse mod vinden, hvilket forværrer følgerne af kulde under blomstringen, er en vigtig overvejelse, og det fører til udvælgelse af beskyttede nordlige og nordøstlige vender skråninger hvor det er muligt, eller i det mindste dyrkning af læbælter.

Henty Wine Region

Klima
Sammen med Macedon Ranges, det er den sejeste af vinregioner på det australske fastland og har fremlagt lokale Vignerons med den erfaring, usædvanlige i Australien, til fremstilling af kvalitetsvine fra druer dyrket i meget kolde temperaturer. Den rigelige antal solskinstimer resulterer i et stigende regime ikke ulig af Canterbury Plains i det sydlige ø af New Zealand eller nordeuropæiske klima såsom Rhin-dalen og Bourgogne. I lighed med disse områder, er Henty begynder at lave en klar fornemmelse med sorter som Riesling, Pinot Noir og Chardonnay.

Soil
Vinmarkerne er mest plantet på Cobboboonee Basalt jorder: forvitret basalt med Gravelly loam muldlag overliggende røde ler. Nyere beplantninger har på forskellig vis udnyttet rig sort vulkansk ler, maritim sandet lermuld over kalksten, og pletter af terra rossa over kalksten.

Vine
Chardonnay: Vin af en nordfranske karakter er begyndt at blive produceret, med typiske lindetræ kalk aromater og frisk ganer med livlig syre.

Riesling: Formentlig det bedst egnede druer til fremstilling af bordvin (selv om der har været en håndfuld af ekstraordinære Gewürztraminers fra Seppelt), Riesling er lavet af alle de vingårde i området. Fine, intens, let kalk-accent vine gradvist overtage toastier egenskaber, som de udvikler sig i flasken i løbet af et årti eller mere, men de ikke mister deres adelsmærke elegance. Hvis volumen (eller antallet af vingårde) var større, ville dette område sandsynligvis rang med Australiens bedste. Den lejlighedsvise Botrytised Riesling blot tilføjer glans over de samlede resultater af Riesling her; igen elegance og intensitet kombineres for at producere en vin af usædvanlig høj kvalitet.

Cabernet Sauvignon: The vintage betingelser skal være positiv, men når de er Cabernet (enten alene eller blandet med Merlot og / eller Cabernet Franc) er produceret med slående ligheder til et klassificeret-vækst Bordeaux (fra Haut Medoc), sommetider smage af cassis, eller på anden vis tendens til mere at cedertræ og cigarkasse. En eller to sorter Merlots (produceret i miniscule mængder) har også været meget spændende. Alle vine i denne familie alder særlig godt.

Pinot Noir: Ca. Hamilton, de vinstokke af denne sort er stadig meget unge selv, som med Chardonnay, de viser meget lovende.

Mousserende vine: De tre klassiske druesorter Champagne - Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier - tegner sig for mere end halvdelen af den samlede beplantninger og er i vid udstrækning rettet mod Seppelt mousserende vin at gøre. Udgivelsen af en enkelt, regionalt udpegede vin er sjælden.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Arcadia Park Wines, Barretts Gorae West Wines, Bochara Wines, Crawford River Wines, Hochkirch Wines, Kingsley, Seppelt Drumborg and Tarrington Vineyards.