Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

King Valley, Victoria

Oversigt
Omfatter Vandskillet af King River, dette er en stadig vigtigere drue voksende region, selv om en af meget varieret terræn. Regionen har nu udviklet sig til en af Australiens største specialist præmie vinarealer, og udgør omkring en tredjedel af præmien victorianske produktion. Bortset fra det naturskønne bidrag som grapegrowing region, giver den mangfoldighed af drue vækstbetingelser en række produkter, som dækker hele spektret af vin stilarter, fra mousserende vin til hedvin.

The Big Picture
The King River forbinder Ovne River ved Wangaratta og King Valley-regionen løber sydpå gennem Oxley Plains til 25 km (16 miles), Moyhu inden de indgår en række smalle dale med stejle, og bindingsværk skråningerne ved foden af Alperne. På den nordlige ende er Milawa, der er på det laveste punkt på 155 meter (509 fod). I den sydlige ende er det Whitlands plateau, på 800 meter (2624 m) en af de højeste persning voksende områder i Australien. Det er frugtbart land stand til at producere høje udbytter af god kvalitet druer på tværs af hele spektret fra Chardonnay til Cabernet Sauvignon.

Regionen strækker sig fra stort set fladt i nord til bjergegne i det ekstreme syd. På grund af den overflod af egnede arealer, de fleste af de vingårde er blevet etableret på forholdsvis blide skråninger, typisk nord og nordøst over.

I de seneste år har en betydelig eksperimentel udvikling er udført på en lang række sorter, herunder den italienske druer Barbera, Dolcetto, Nebbiolo og Sangiovese, og andre sjældenheder som f.eks Tannat, Saperavi, Petit Manseng, Pinot Grigio og Tempranillo.

King Valley Wine Region

Klima
De klimaændringer gradvist og væsentligt fra lavere nordlige til det sydlige højere stigninger, med en gradvis stigning i nedbør og et fald i varme summations. Således, på Milawa vækstsæsonen nedbør er 329 mm (13 inches), men på Myrrhee og Whitfield, halvvejs oppe i dalen i en højde på 320 meter (1050 m), er den steget til 442 mm (17 inches), mens Whitlands det er 630 mm (25 inches). Modning er gradvis forsinket; stil vin forandringer, og på højeste højde kun de ældre modne hvide sorter er egnede til bordvine. Men, klimaet er ideelt til fremstilling af fine mousserende vin base.

Soil
Som man kunne forvente, at jordtyper varierer betydeligt i hele dalen, skiftende med højde, hældning og træk. Men, dyb rød ler loams masser af, til tider veering mere til grå eller brun, men med samme struktur. Dræning er god, fertilitet høj, og kraftig vækst, er stødt på i stort set alle websteder.

Vine
Chardonnay: Chardonnay har nu overhalet Riesling som de store hvide druer i regionen, der producerer både bord og mousserende vin. Langt den største mængde Chardonnay er produceret af Brown Brothers, efterfulgt af Miranda. Vinen er blød og rig, med gule fersken, figen og tropisk frugt smag, og har tendens til at være relativt hurtig udvikling.

Riesling: Dette sker primært som en tør stil, men nogle sene høst vine er produceret.

Cabernet Sauvignon: Dette er den mest plantede sort i King Valley, og som man kunne forvente, har sin stærkeste fodfæste ved lav til mellemliggende stigninger. Modning let, at Cabernet Sauvignon producerer typisk store udbytter i regionen. Den resulterende vine er bløde, men velsmagende, gør fremragende blanding komponenter til kommercielle vine beregnet til tidlig forbrug. Af smagsstofferne i den søde bær spektret, med blot en antydning af mint og mere urteagtige noter.

Mousserende vine: Chardonnay og Pinot Noir er hovedsagelig udnyttes af mange af Australiens førende mousserende vinproducenter som blanding komponenter. Brown Brothers vintage og non-vintage mousserende vine er helt trukket fra King Valley frugt, og har haft betydelig succes på nationalt vin, viser de seneste år.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Avalon Vineyard, Bettio Wines, Boggy Creek Vineyards, Brown Brothers Milawa Vineyard, Chrismont Wines, Ciavarella Oxley Estate Wines, Ciccone, Dal Zotto Estate Wines, Darling Estate Wines, Francesco, Gracebrook Vineyards, Henderson Hardie, Holly's Garden, John Gehrig Wines, King River Estate, La Cantina - King Valley, Moyhu Wine Co, Sam Miranda Wines, Pizzini, Politini Wines, Prmerano, Reads Winery, Redbank, Rose Hill Estate Wines, Station Creek Wines, Symphonia Wines, and Wood Park are the resident wineries with commercial releases. King Valley Wines is a major processing facility supplying juice through to finished wines to extra-valley purchasers. More than 20 of Australia’s better known wineries use King Valley wine in a variety of their brands.