Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Macedon Ranges, Victoria

Oversigt
Den Macedon Ranges regionen fortsætter med at vokse langt hurtigere end man kunne forestille sig. Skønhed og livsstil i området, sammen med sin nærhed til Melbourne, er alle faktorer, der bidrager til dens succes. I forbindelse med en stor del af fastlandet Australien, er dette en helt atypisk vin regionen; ligefrem kølig i sin forblæste syd-øst og kun marginalt varmere i sin nord-vest.

The Big Picture
Den Macedon Ranges regionen er Australiens fedeste vinområdet. De passer til fremstilling af ultra præmie mousserende vin, men også formår at producere bordvin fra Riesling, ved hjælp af Chardonnay og Pinot Noir, at Shiraz, Merlot og Cabernet Sauvignon. Størrelsen af de vingårde er lille og vil sandsynligvis fortsat være det. Det er svært at forestille sig nogen af de større vin virksomheder bevæger sig i, og dette, ved slutningen af dagen, er præcis hvordan Vignerons af området ønsker det skal være.

Macedon Ranges vindistrikt

Klima
Dette sprawling, kuperede og vindomsuste område strækker sig fra Lancefield-Macedon distriktet i den sydlige ende til Kyneton distrikt nord. Det er hvad man kunne kalde den skarpe ende af australske køligt klima vinavl. Site selection (højde, beskyttelse mod vind og frost i foråret, og maksimal sol aflytning fra nord og nordøst over skrænter), en omhyggelig matchning af stedet og druesort, knivskarpe baldakin forvaltning og relativt lave udbytter er alle forudsætninger for succes. Selv da succes kommer ikke hvert år, de få ekstra graders varme samt ekstra solskinstimer i Melbourne varmere somre er nødvendige for at opnå de bedste resultater.

Soil
De fleste af de jorde er forholdsvis skelet bjerg jord, mest typisk granitisk sandede loams, der yderligere begrænser udbyttet. Men der er pletter af dybe loams i dale og på den nederste skråninger og lejlighedsvis sletterne. Relativt lave udbytter er i virkeligheden en velsignelse i forklædning, for i mange år højere udbytter ville ikke modnes tidligere mousserende vin niveauer.

Vine
Chardonnay: Fin, elegant, let struktureret og potentielt langlivet vine, undertiden viser en quartzy minerally Goût de terroir, der kan forventes af beplantninger på og omkring Mount Macedon. Det varmere år giver fyldigere aromatiseret stilarter, som gør den varmere steder i lavere højde og nordlige dele af regionen, hvor større kompleksitet er opnået.

Riesling: Selvom det ikke er statistisk imponerende, denne drue producerer nogle af regionens bedste hvidvin, med fin, intens, limesaft aroma og smag i et markant germansk stil, alder fantastisk godt.

Cabernet Sauvignon og Blends: Det kan være overraskende, men som beplantninger attestere, dette er et vigtigt sort. Dets største udtryk er som en blandet vin med enten Shiraz eller Merlot, men også trives i varme år som en enkelt sort.

Pinot Noir: Pinot Noir er brugt til at fremstille både mousserende og bordvin, velsagtens med samme succes. Her logikken i kampen for klimaet og vin stil er umiddelbart indlysende, med både gamle og nye mønstre producerer vine af uangribelig sorter karakter. Fine og en tendens til at være lettere karrosseri med stil i den koldere årgange, endnu mere robust og "chunky" i de varmere år, er disse vine af særlig værdi i det overordnede sigte med australske Pinots.

Shiraz: Da dette er en forholdsvis sen modning sort, som normalt findes i varme eller meget varme områder, hvor det anses for at gøre de bedste, kan det ikke komme som en overraskelse at erfare, at den nordlige del af regionen er perfekt tilpasset til Shiraz. Efter at alle var til trods for forskellen i jordbunden, Heathcote, umiddelbart nord for Macedon Ranges, et af de første regioner at præsentere forbrugerne for de strejkende peber, krydderi, lakrids og sorte kirsebær aroma og smag af ægte køligt klima Shiraz. Denne stil har tilføjet en tredje dimension til Shiraz i Australien.

Mousserende vin: Overvægten af Chardonnay og Pinot Noir i vinmarkerne bekræfter det forslag, som klimatiske statistikker, at dette er en særdeles god region til fremstilling af mousserende vin. Der er en række højt profilerede boutique mærker inden for regionen og de førende beslutningstagere har været parat til at bruge hele spektret af teknikker til at producere vine med stor karakter og individualitet. Den intense smag og høje naturlige surhedsgrad basen vine fremme brugen af avantgarde vinfremstillingen processer, og vinproducenter har været hurtige til at reagere.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Ashworths Hill, Banyandah Estate, Bayneton Hills, Big Shed Wines, Bindi Wine Growers, Birthday Villa, Blackgum Estate, Braewattie, Butlers Lane, Burke & Wills, Candlebark Hill, Chanters Ridge, Cleveland Winery, Cobaw Ridge Winery, Cope-Williams, Cobaw Ridge, Colullah, Curly Flat Vineyard, Domaine Epis, Ellender Estate, Farrawells, Forty Acre, Fryerstown Road Vineyard, Gisborne Peak, Glen Erin Vineyard Retreat, Granite Hills Winery, Hanging Rock Winery, Hesket Estate, Kilchurn Wines, Kimray, Kyneton Ridge Estate, Lanes End Vineyard, Lancefield Winery, Mawarra Winery, Metcalf Valley Vineyard, Midhill, Moonstruck Vineyard, Mons Rubra, Morganfield Vineyard, Mount Charlie Winery, Mt Gisborne Wines, Mt Macedon Winery, Mount William Winery, Paramoor Winery, Parkside @ Lancefield, Patrick's Vineyard, Pegeric, Portree Vineyard, Riddells Creek Winery, Rochford, Rock House Winery, Rowanston on the Track, Sailors Falls, Sandy Farm Vineyard and Winery, Snowdon Wines, Stonemont, Straws Lane Winery, Tarrangower Estate, Virgin Hills, Wallaston, Wili-wilia, Willow Run Vineyard and Zig Zag Wines.