Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Mornington Peninsula, Victoria

Oversigt
Tilbyder en unik kombination af strande, vandsport og vinmarker, og live med turistattraktioner, Mornington Peninsula er Victoria's svar til Margaret River. Begge regioner har et ekstraordinært antal restauranter, mange af dem vingård tilknyttet, og en overflod af boliger i alle stilarter. Selv om vingårde er relativt små, Mornington Peninsula's mange forskellige steder og mesoclimates producere en eksotisk udvalg af vine.

The Big Picture
Vinproduktion på Mornington Peninsula daterer sig tilbage til 1886, når Dromana vin vandt en ærefuld omtale i Intercontinental Udstilling i London. Fem år senere, den 14. Peninsula drue avlere blev nævnt i en australsk kongelige kommission ind for frugt og grøntsager Industri. I 1920'erne mange af regionens vinmarker blev opgivet eller hjemstedsfordrevne. Seppelt og Seabrook drevet en vingård i Dromana i 1950'erne, som blev ødelagt ved en skovbrand i 1967.

I 1972 nogle håbefulde Vignerons uafhængigt anerkendt potentialet i Mornington Peninsula til produktion af høj kvalitet, køligt klima sorter. Disse pionerer blev hurtigt følgeskab af andre, og regionen har nu 200 vinmarker, 60 mærker og omkring 50 kælder døre. Viticultural og vinfremstilling erfaring og et højt udviklet professionalisme har tilladt Vignerons til at bruge deres terroir til at producere de dyre vine, som er stor anseelse.

Mornington Peninsula vindistrikt

Klima
Omgivet af Bassstrædet, Port Phillip Bay og vestlige Port Bay, Mornington Peninsula er en af Australiens ægte maritime vinområderne. I denne del af verden, den fremherskende vind er generelt enten fra nord og vest på tværs af Port Phillip Bay eller fra syd og øst på tværs af Bassstrædet.

Beliggende i en bredde på omkring 38 °, er det også klassificeret som et køligt klima region. Denne unikke kombination giver særlig vin stilarter til at blomstre uden mange af de problemer, undertiden forbundet med et køligt klima.

Den maritime indflydelse giver relativt høje sommer luftfugtighed, vin stress er lav, solskinstimer er rigelige, og nedbøren er rigelig i løbet af vinteren og foråret. Sammenfaldet af forsinket modning og en langvarig milde efterår resultere i fuldt modne druer med fremragende frugtsmag, høje naturlige surhedsgrad og fine tanniner.

Soil
Der er fire primære jordtyper. Hard plettede gule duplex jord med en meget tydelig pause præget af en tynd, syre cement / sand pan mellem overfladejord og de underliggende smuldres, veldrænet ler findes i Dromana området. Omkring Red Hill og Main Ridge, røde jord af vulkansk oprindelse (kraznozems) fremherskende disse er meget dyb og frugtbar. I Merricks område, der er brune duplex jord, mens langt sandier jord er fremherskende på Moorooduc.

Vine
Chardonnay: Dette er Mornington Peninsula mest bemærkelsesværdige vin og en, der, hvis det gøres i den stil, stillede de fleste producenter, er karakteristisk anderledes end enhver anden Chardonnay er produceret i Australien. Baggrunden frugtsmag er ganske fin, med smag i melon, citrus, figen spektrum. Det er meget følsom over for påvirkning fra vinfremstillingen teknik og især, at effekten af forårsager æble gæring. Dels gennem nødvendighed, som naturlige syre niveauer er ofte ret høje, og dels ville det være via peer-gruppe pres, er de fleste af de vine, der helt eller delvis taget via den sekundære gæring forårsager æble og ofte tønde fermenteret. Nettoresultatet er at overlejre en stærk nøddeagtig / cashew karakter. Hvis tilstrækkelige underliggende frugt er der, og det ofte er, at resultatet er bemærkelsesværdigt gode og lige særpræg.

Pinot Gris og Viognier: Viognier har været i området i årtier, mens Pinot Gris er en nyere ankomst. Pinot Gris er blevet en bistro favorit og lidt af en regional signatur vin i de seneste år.

Cabernet Sauvignon: Trods en tidlig begejstring for denne sort, viste det sig, at en stor del af regionen er for koldt for en tilfredsstillende modning af Cabernet Sauvignon. Men i varmere områder med lavere højde, især omkring Moorooduc, Cabernet Sauvignon og dens Bordeaux fætre, Cabernet Franc og Merlot, modnes særdeles godt. Mange regionale Cabernets er i virkeligheden blandet med op til 15% Merlot og Cabernet Franc, en praksis, som accentuerer naturlig tendens til at smidighed og elegance. Det smagsvarianter kan være intens, hvis ikke ligefrem piercing, der kører hele viften af røde til sorte bær, men de vine er aldrig tunge og bestemt ikke tanniner.

Pinot Noir: Der er enormt bredt, dybde og stil til regionens Pinot Noirs, fra uforglemmelig fine til en intens og vedvarende. Den konstante faktor er den klare sort karakter. Som de fleste er i den lettere ende af spektret, at planteforædling klarhed er endnu mere udtalt. Disse vine er bedst nydes inden for to eller tre år af vintage og er en fin reklame for sorten.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Barak Estate, Barrymore Estate, Bayview Estate Winery, Boneo-Tallarida Vineyard, Box Stallion, Bristol Farm, Charlotte’s Vineyard, Craig Avon Vineyard, Darling Park, Dromana Estate, Dromana Valley Wines, The Duke Vineyard, Elan Vineyard and Winery,, Eldridge Estate, Elgee Park Wines, Ermes Estate, The Garden Vineyard, Glenkara Estate, Hickinbotham of Dromana, Hoffert's Balnarring Estate, HPR Wines, Hurley Vineyard, Karina Vineyard, Kooyong, Little Valley, Main Ridge Estate, Mantons Creek Vineyard, Maritime Estate, Merli, Merricks Estate, Miceli, Montalto Vineyards, Moorooduc Estate, Morning Star Estate, Morning Sun Vineyards, Mt Eliza Estate, Myrtaceae, Nazaaray, Northway Downs Estate, Osborns Vineyard, Paringa Estate, Phaedrus, Estate, Pier 10, Poplar Bend Winery, Port Phillip Estate, Red Hill Estate, Rigel, Ryland River, Sea Winds Vineyard, Silverwood Wines, Stonier Wines, Stumpy Gully Vineyard, Summerhill Estate, T’Gallant Winery, Tanglewood Estate, Ten Minutes by Tractor Wine Co, The Cups Estate, Tuck’s Ridge, Turramurra Estate Vineyard, Vale Vineyard, Villa Primavera, Vintina Estate, Voice of the Vine Vineyard, Wildcroft Estates, Willow Creek and Winbirra Vineyard.