Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Murray Darling, Victoria

Oversigt
Skrævende over Murray River i det nordvestlige Victoria og det vestlige New South Wales, men primært på den victorianske side af grænsen - Murray Darling er en stor region. Beplantninger er primært koncentreret omkring Mildura, Red Cliffs, Robinvale, Euston og Merbein.

The Big Picture
Murray Darling er den næststørste vinområde i Australien, med omkring 1.300 avlere og 23.000 hektar vinmarker producerer mere end 400.000 tons om året (op til 25% af den nationale knuse, afhængig af sæsonudsving). Værdien af winegrape produktion er omkring $ 200 millioner om året. Mere Chardonnay (over 100.000 tons om året) er produceret i Mildura Murray Darling region end noget andet sted i Australien. Murray Darling også producerer mere end 130.000 tons Shiraz og Cabernet Sauvignon.

Murray Darling vindistrikt

Klima
Selv om afstanden mellem den østlige og vestlige ende er på over 350 km (217 miles), klimaet i hele er næsten identisk. Det er varmt, med lange solskinstimer, lav luftfugtighed og ubetydelig vækstsæson nedbør, gør kunstvanding af afgørende betydning. Den Continental indflydelse er stærk, med deraf følgende store skift i daglige temperaturområder, men utilstrækkelige til at gøre foråret frost et problem. Svampesygdomme pres er lavt, og bortset for kontrol af eutypa, spray krav er minimale.

På en overfladisk vurdering, synes terrænet fladt og dermed irrelevant for vækstbetingelser, men subtile forskelle i højden kan være meget vigtigt at påvirke afvanding. Naturen er også opdelt i dele af milde klit og Swale formationer, men der er ingen undslippe den kendsgerning, dette er big-produktion vingård regionen.

Soil
Jordbunden er unik for Murray River-systemet og er kendt teknisk som kalkholdig jord, lige fra brun til rød-brun loamy sand, sandy loam eller loam. Overfladen er neutral til moderat alkaliske med stigende alkalinitet på dybde som teksturer blive mere ler-og kalkholdig. Den flade jord er ringe, men satte vand tabeller (tildels beror på den jord, ejendomme og topografi følge af forvaltningspraksis i forbindelse med salinitet build-up) kan skabe problemer i visse områder. Alt i alt dog jorden støtter den kraftige vækst og høj drue kræves udbytter.

Vine
Chardonnay: Langt den største præmie produkt i regionen, Chardonnay er sandsynligt, at finde sin vej ind i flasker, der anerkender både de regionale kilden og sorten. De vine har en frugtagtig blødhed og generøsitet, som er højt værdsat, hvis værdi for pengene er det vigtigste.

Shiraz og Cabernet Sauvignon: Den røde vin boom har set beplantninger af disse sorter stige drastisk og fremmede produktionen af flasker (i modsætning til cask) rødvin af fremragende kvalitet i den nederste til midten prisklasse. Disse har en god farve og masser af bløde, søde frugter, hvilket gør dem ideelle til at drikke i et til to år gamle.

Andre Bordvin: Colombard gør en effekt som en kvalitet bordvin. Selv om Murray områder udgør en væsentlig kilde til økonomisk prissatte vine, der flere vingårde slående succes med at skabe forskellige vin stilarter gennem en kombination af avanceret driftsmetoder og fandt ønologiske fremgangsmåder til denne typisk varmt klima frugt.

Hedvin: I et stadigt svindende marked for disse produkter, producerer Murray Darling riverlands value-for-money hedvin.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Capogreco Winery Estate, Carn Estate Wines, Deakin Estate, Farrell Estate Wines, Irymple Estate Winery, Jindalee Estate, Lindemans Winery Karadoc, McWilliams Wines Robinvale, Milburn Park Winery, Mildara Wines-Merbein, Mulcra Estate Wines, Nursery Ridge Estate, Pasut Family Wines, Purple Patch Wines, Roberts Estate Wines, Robinvale Organic and Bio-dynamic Wines, Simeon Buronga Hill Winery, The Stanley Wine Co, Tall Poppy Wines, Trentham Estate and Zilzie Wines.