Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Pyrenees, Victoria

Oversigt
Vinstokke først blev plantet i denne region i 1848, men efter 150 års frugtsom udvikling har Pyrenæerne endelig påtaget sig sin rolle som en vigtig producent af fyldige røde vine baseret på Cabernet Sauvignon og Shiraz. Dette er kommet takket være eksisterende vingårde - den største er den blå Pyrenæerne ejendom med 177 ha (437 hektar) - og store vingård udviklinger, såsom Glenlofty Vinmark (Fosters Wine Estate) udvikling i Elmhurst.

Chardonnay også er godt, producerer vine af stor kompleksitet, og får følgeskab af Sauvignon Blanc i køligere årgange.

The Big Picture
Navnet på området tyder på dramatiske bjerge der henviser til, i virkeligheden er der beskedne skråninger og blide, diskrete dale og sub-dale. Det er en malerisk område, med mange forskellige visninger. Højden af vinmarker varierer fra 203 meter til 460 meter (666 til 1.509 m).

Pyrenæerne Wine Region

Klima
Nettoresultatet af en række af udlignings-påvirkninger er et tempereret klima velegnet til produktion af fyldig tørre rødvine. Mens de indre placering giver anledning til midsommer lav relativ fugtighed og betydelige døgnvariationer temperaturområder i foråret og den tidlige sommer, ville sensommerens høje temperaturer er lavere end man kunne forvente. Dette vil igen, afspejles det i regionens lavere end forventet varme summation. Solskinstimer er generøse; vækstsæson nedbør er dog begrænset, hvilket gør kunstvanding alle, men væsentligt. Hvide og mousserende vine nu bidrage til omdømme i regionen. Commonwealth Scientific og Industrial Research Organisation (CSIRO) forskning har vist, at mikroklimaet findes i Pyrenæerne, og at den sydlige del, der er tempereret til cool, er i virkeligheden kun marginalt varmere end Coonawarra.

Soil
Jorden er den fælles grå-brun og brun ler-sand og sandet loams, men har tendens til at være tung. De er forbedret ved tilsætning af gips og kalk. Vine Kraft er moderat, som er udbytter, og begge faktorer bidrager til den utvivlsomme kvaliteten og styrken af de røde vine. Rød sandsten er også til stede og er egnet til velsmagende hvide og mousserende vine.

Vine
Shiraz: Endnu en gang Shiraz viser, hvor egnet det er til klima og terroir i det vestlige Victoria. Som med Cabernet, herlig sød og rig frugtsmag findes i overflod, undertiden afgrænses af garvesyre behov for at blødgøre, men nogle gange ikke. Peber og krydderier lejlighedsvis forekommer, men oftere røde og sorte kirsebær og mørk chokolade er deskriptorer for valg.

Cabernet Sauvignon: Vinen er fremstillet af Cabernet Sauvignon er aldrig mindre end store og til tider, opnår overvældende proportioner. Nogle af de vine er mere garvesyre end andre, men alle har et overdådigt rige midt i ganen, med smag kører fra eucalypt mynte igennem til solbær samt de jordiske tegn, der udvikles under modning.

Mousserende vin: The Blue Pyrenæerne Estate fortsat er en betydelig producent af mousserende vin, der har udviklet nye specifikke mikroklima steder i samarbejde med Charles Heidsieck og Piper Heidsieck. Taltarni også producerer mousserende vin og regionen byder på sin egen karakteristiske stil.

Sauvignon Blanc: Produceret af en række beslutningstagere, Sauvignon Blanc i de køligere år viser fornødent sorter særpræg.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Amherst Wines, Berrys Bridge Wines, Blue Pyrenees Estate, Dalwhinnie, Horvat Estate, Kara Kara Vineyard, Mount Avoca Vineyard, Mountain Creek, Ned's Vineyard, Peerick Vineyard, Pyren Vineyard, Pyrenees Ridge Vineyard, Redbank Winery, St Ignatius Vineyard, Summerfield Vineyard, Taltarni Vineyards and Warrenmang Vineyard Resort.