Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Rutherglen, Victoria

Oversigt
Vinfremstilling har været en familie tradition i Rutherglen siden 1850'erne, og det fjerde, femte og sjette generation af vinproducenter der nu producerer fremragende og prisbelønnede vine. Rene hvide, rige røde og verdensberømte fortifieds er produceret med en unik regional karakter.

Rutherglen er den ubestridte hovedstad i alkohol, i Australien, med Muscats og tokays internationalt anerkendt.

The Big Picture
Vinstokke kom til Rutherglen med Gold Rush af 1850'erne. Grand murstensbygninger og vingårde såsom Fairfield, Mount Prior, All Saints og Gehrig Estate tale om fremgang i den sene victorianske epoke og herlighed dage i den sidste tredjedel af det 19. århundrede, men så også gøre det ydmyge galvaniseret jern vinfremstillingsvirksomheder nuværende ikoner som Morris og Chambers 'Palisander.

Når resten af Victoria gik ind i en nedgang i lyset af overgangen til berigede vinproduktion, nord-øst kom til sin ret, uanset stormløb phylloxera omkring århundredskiftet.

Rutherglen Wine Region

Klima
Klimaet er stærkt Continental, med meget varme sommerdage og kolde nætter. Vækstsæsonen kan være truet i den ene ende af foråret frost, der forværres af kolde vind, der blæser ned fra bjergene mod syd og i den anden ende af den pludselige ankomst af efteråret regn. Men når forholdene er gunstige, det usædvanligt højt blodsukker er nødvendige for hedvin (og hvilken effekt den fyldig røde bordvine) er nået.

Soil
Den store hedvin, som regionen er berømt dyrkes på et bånd af loam (lokalt kaldet Rutherglen loam) på den nedre skråninger af blide lokale bakker. Dette slanger sin vej rundt i centrum og strækker sig fire kilometer (2.3 miles) mod øst og fem km (3 miles) syd for byen. Det er delt af Morris, Chambers, Campbells og Stanton & Killeen, nogle af de førende producenter af disse vine. En anden helt anden jordtype er ' "Black Dog fine sandy loam" fundet omkring vingårde tættere på floden Murray, herunder allehelgensdag, Cofield og Pfeiffer.

Vine
Muscat: Wrought fra den brune klonen (eller typer) af Muscat à Petits Grains Rouge, bedre kendt som Rutherglen Brown Muscat eller Brown Frontignac, dette er Rutherglen mest berømte hedvin sort og traditionelt betragtes som den største. Næsten enestående i verden (Cypern, Sydafrika og Spanien er eller har været, konkurrenter), den destillerede essens af flydende rosiner opnår uanede af lag af kompleksitet, da det aldre (og i høj grad oxiderer) i fade. Når fængslet i en flaske, sådanne ændringer ophøre, dens eneste fremtid at blive drukket. Eksplosivt rige og sød selvom Muscats er, er færdig med rengøring og rask, hvis ikke tørre i teknisk forstand. Finishen ikke cloy heller ikke synes så sødt som blommedestillat budding smag i midten af ganen antyder. En stor vinter aperitif og en efter middag vin til enhver tid af året.

Berigede Aged White: Denne vin er unik, for ingen andre steder i verden er en gammel, hedvin produceret, da det er her fra Muscadelle drue, den meget yngre partner til Semillon og Sauvignon Blanc i at gøre den søde botrytised bordvine af Sauternes. I denne berigede hvid den har en intens sort aroma og smag, der er beslægtet med en blanding af kold te og fiskeolie (i den bedst mulige forstand). Toffee og flødekaramel er også almindeligt anvendte betegnelser for en vin, der har mere ynde end den almægtige Muscat, og foretrækkes af nogle vinproducenter og vin dommere, blot fordi det har, at nåde. Unge tilsat hvide er en ren fryd, og kan nydes hvor som helst, når som helst. Uanset hvor meget konvention ville forankre dem på enten start eller afslutning på et måltid.

Shiraz: Dette er en Rutherglen rød bordvin af størrelse og styrke, og som traditionelt fremstilles i heroiske dimensioner, sømmer Dionysos, den græske gud for vin - eller nogen anden gud for den sags skyld. For en tid, foreslog moderne smag, at vægten af disse vine skal skaleres ned, men dette er ikke længere tilfældet. Nogle af de bedst-kødelig vine i Australien kommer nu fra denne region.

Andre Røde Vine: Disse velkendte sorter som Cabernet Sauvignon konkurrere med de regionale specialiteter af Durif og Mondeuse, enten som enkelt sorter eller lejlighedsvis blandet med Shiraz. Dyb farve, fuld smag, høje niveauer af naturlige alkohol og til tider meget tannin er en naturlig konsekvens af kombinationen af klima og jordbund i denne region.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards
All Saints Estate, Anderson, R.L.Buller & Son, Rutherglen, Campbells Wines, Chambers Rosewood Winery, Cofield Wines, Fairfield Vineyard, Gehrig Estate, Jones Winery and Vineyard, Lake Moodemere Vineyard, Lilliput Wines, Morris, Mount Prior Vineyard, Pfeiffer Wines, Rutherglen Estates, Stanton and Killeen, Sutherland Smith Wines, Warrabilla Wines and Watchbox Wines.