Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Strathbogie Ranges, Victoria

Oversigt
Kun 110 til 150 kilometer fra Melbourne, og let tilgængelige via Hume og Maroondah Highways, ligger den smukke Strathbogie Ranges, stigende højt op over de omkringliggende Goulburn og Broken Valleys er et særskilt område. En blanding af landbrugs land og skove, en mangfoldighed af landskaber, med majestætiske vistas, spektakulære klippeskær, vandfald og Ferny Lysninger. Denne mangfoldighed er ligeledes afspejlet i de vine, der er udfærdiget af frugt dyrket på over 25 vinmarker, der ligger i hele regionen.

The Big Picture
Selv om der var vinmarker i Strathbogie Ranges i det tidlige 20. århundrede, ingen overlevede. Regionens moderne vin historie går kun fra midten af 1970'erne, da Dr. Peter Tisdall plantede en vingård på granit skråningen af Mt Helen, højt over Avenel. Siden da har vinmark udviklingen gået med en temmelig forsigtig tempo. I øjeblikket er der syv vingårde og 1.500 hektar vinmarker, overvejende i Upton Hill området over Avenel.

Højden af vinmarker ligger fra 150 til 650 meter, som tilbyder en mangfoldighed af meso-klimaer, selv om de vine er generelt sprøde, friske og lækkert aromatisk. Mens en stor del af frugten består af vin fra lokale producenter, kvaliteten af regionen er anerkendt længere væk, størstedelen af produktionen er indkøbt som frugt, juice eller vin af andre virksomheder. Phylloxera er en allestedsnærværende trussel, der nødvendiggør beplantning på resistente grundstammer.

Strathbogie Ranges vindistrikt

Klima
Regionens lavere nord-vestlige del tilstødende euroa er ganske varm og egnet til fyldig rødvin, men som terrænet stiger mod øst bliver det meget koldere og mere egnet til finere bordvine. Sæsonen er præget af kolde, våde vintre, stærkt varierende forårsvejr, tørre og varme til varme somre, og dvælende efterår af varme klare dagen og køligt, sprød nætter. Den rigelige nedbør hovedsagelig i vinter til det tidlige forår. Forår frost er en lejlighedsvis fare, som er varme Nordenvind under modningen.

Soil
Vinmarkerne er generelt beliggende på alluviale / colluvial sand og sandet loams består af nedbrydes granit, der er temmelig sure (pH 4-5). Disse jorder er ofte fyldt med splittede kvarts og ironstone grus over ler eller fast doleritic granit.

Vine
Chardonnay: På grund af regionens højde, disse er elegante, cool-området vine, der minder om melon og kalk kendetegn i både næse og smag. På ganen deres normalt gode surhedsgrad betyder, at de ældre ganske godt over to til tre år på mellemlang sigt, på hvilket tidspunkt de vine, der har taget den mere udviklede stenfrugt smag.

Sauvignon Blanc: Den sædvanlige friske urteagtige karakter af denne sort på næse og gane er normen på disse intervaller.

Pinot Noir: Når forarbejdet til vin i denne region for bordvin, Pinot Noir giver en god farve og ofte viser modent jordbær træk på næse og gane. Den helt store højde for denne region er muligvis omkring den nordligste grænse inden for hvilken sorten kan vise sin traditionelle delikatesse, fin aroma og smag.

Shiraz: Regionens Shiraz vine er typisk fremragende, fuld-frugter stilarter af god farve og krydret bær aromaer. De vine viser elegance og stil, at opnå en balance mellem de meget kolde og varmere regioner i Australien.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Antcliffs Chase, Baarrooka, Baddaginnie Run, Bogie Man Wines, Delbard Wines, Dominion Wines, The Falls Vineyard and Winery, Maygar’s Hill Winery, Plunkett Wines and Elgo Estate Wines.