Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Sunbury, Victoria

Oversigt
Sunbury, nær Melbourne, er en af Victoria's ældste vin-regioner, der har produceret vin siden 1860'erne. Historisk set er den vigtigste druesort Shiraz, men Chardonnay, Riesling, Semillon, Traminer, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og nogle italienske sorter også dyrkes.

The Big Picture
Sunbury omfatter de dybe dale og stejle bakker omkring Melbourne Airport, rest oprindelige græsland i den østlige udkant af verdens største vulkanske almindeligt, og skråninger af rullende foden. De bedste grapegrowing områder findes på disse downhill skråninger, nogle stejlere end andre.

Sunbury Wine Region

Klima
Selv står ganske tempereret, klimaet i løbet af vækstsæsonen er meget påvirket af den afkøling vinde, som blæser over sletten. Den nærliggende Macedon Ranges mod nord og havet mod syd også udøve deres respektive køling påvirkninger. Nedbør, men forholdsvis beskedne på 549 mm (33.5 inches), er lidt forår-sommer dominerende, oktober til udgangen af april på 334 mm (20.4 inches), men kunstvanding er afgørende i de fleste steder. Man kan forvente foråret frost for at være et større problem, men de er ikke mere ekstreme her end i Macedon Ranges og deres eksistens blot fremhæver betydningen af passende valg af lokalitet.

Soil
Den jord, er typisk mørke og med undtagelse af den gamle alluviale floden terrasser, ikke særlig frugtbar. Deres dybde og struktur varierer betydeligt fra lavere niveau sletter skråninger.

Vine
Chardonnay: I modsætning til Macedon Ranges, der dyrkes mest af Chardonnay i denne region er brugt til at gøre bordvin. Som man kunne forvente i betragtning af den kolde klima, den stil er elegant med god naturlig syre. Med et strejf af Yarra Valley elegance, den deraf følgende vine er ikke adskiller sig fra dem i Geelong, en region, som Sunbury har meget til fælles.

Semillon: Ikke almindeligt udbredt, men i ånd og ydeevne dette er en logisk styrmand til Shiraz, som den deler en forkærlighed for varmere og tørrere årgange. Den har produceret en eller to helt mindeværdige vine at kombinere planteforædling smag med satisfyingly fuld sammensnerpende.

Shiraz: Uden tvivl, den Shiraz er den ædleste drue for regionen selv, paradoksalt nok, kun Craiglee har givet drue en koncentreret fokus. Det producerer vine med et flot udvalg af sort peber, krydderi og sorte kirsebær aroma og smag. Da det er sjældent mere end medium bodied, kan vinen være bedragerisk lys, alkohol niveau er sjældent langt ud over 12,5 ° og garvesyre er typisk bløde og fine. Der er tilsyneladende ingen logisk grund til det bedste årgange bør ikke alder samt 1872 vintage, der trods alt blev produceret fra relativt unge vinstokke og havde et ganske lavt alkoholindhold.

Pinot Noir: Dette er endnu et paradoks, som man kunne have forventet mere Pinot Noir, der skal dyrkes og gøres i regionen. 1996-årgangen viste, hvad der kunne opnås med de druer, og det forekommer logisk, at de lokale beplantninger bør stige i de kommende år.

Cabernet Franc: De mere almindelige sort i regionen er Cabernet Sauvignon, men udførelsen af hver enkelt sort, tyder på, at der i de fleste årgange er det for koldt til Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc (den røde drue i den kølige Loire-dalen i Frankrig) er bedre velegnet her.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Andraos Bros Wines, Arundel, Bacchanalia Estate Vineyard, Craiglee, Diggers Rest, Galli Estate, Goona Warra Vineyard, Kennedys Keilor Valley Vineyard, Ray-Monde, Wildwood Vineyards and Witchmount Estate.