Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Upper Goulburn, Victoria

Oversigt
Upper Goulburn vinområde er mangfoldigt i sin geografi. Det strækker sig nord for Yarra Valley, der strækker sig fra Glenburn til Mansfield-Mt Buller, langs Melba og Maroondah Highway, og fra Tallarook og ja til Eildon langs Goulburn floden. Regionen er rig på naturlige skønhed af søer og flodsystemer og er anerkendt som den store port til Victoria's store land. Dette er virkelig køligt klima vinavl, hvilket gør den øvre Goulburn et særligt område i Victoria.

The Big Picture
Vindyrkningen begyndte i den øvre Goulburn når Ritchie plantede druer på deres Delatite ejendom i 1968. Selv om et relativt stort område, det er forenet med sin højde og bakkede topografi. En stor del af området er over 300 meter (984 fod), med toppe til 1800 meter (5905 feet). Imidlertid var størstedelen af de vinmarker er plantet mellem 300 og 500 meter (984 og 1640 m).

Samlet set er det en præmie til super-premium vinproducerende område. Udbytter er betydeligt lavere end i King Valley, for eksempel, og det kølige klima producerer generelt fine vine. Elevation er en vigtig faktor stil.

Denne region er fremtrædende året rundt på turist kort. Delatite er beliggende på en af de ski ruter, mens der i sommeren Lake Eildon området er populært for ørred fiskeri og vandski.

Øvre Goulburn vindistrikt

Klima
Klimaet er stærkt påvirket af højden (300-700m), men valg af datoer, og vinen stilarter, efterlader megen tvivl om, at dette er en meget cool regionen samlet. Nedbøren varierer fra 700mm til 1400mm. Nedbør, som sædvanlig, stiger med højden og varme summation varierer betydeligt. Den meget fotograferet Delatite Vineyard med en fuld sommer tag af blade og sneklædte bjerge i baggrunden illustrerer pointen, og de fleste af de vingårde erfaring vinterens sne. Som i alle store land, er stedet udvælgelse af afgørende betydning. Nord-og østvendte skråninger giver den bedste chance for fuldt modning af druerne. Der må også tages skridt til at sikre, at skrænten ikke ende i en slugt eller dal, der vil fælde kold luft og øge sandsynligheden for frost. De kølige aftener i store land, sammen med sin placering på nordsiden af Great Dividing Range med betydeligt højere sollys timer, giver området en naturlig fordel. Upper Goulburn har en forpligtelse til produktion af høj kvalitet med en lav miljømæssige fodspor, der fører til mindre indgreb med kemiske tilsætningsstoffer.

Soil
Jorden er varieret, selv om regionen som helhed er geologisk beskrives som fysisk-regionen i det østlige victorianske Uplands og består af dissekeret højsletterne etableret på forskellige resistente klipper. Disse giver anledning til jord, der spænder fra granitisk og granodiorite til sandsten, siltstone, claystone, kalksten og dolomit.

Vine
Regionen er ideel til fremstilling af sprød og saftig aromatisk hvide og mousserende vine og elegant, stoflige rødvine. Riesling og Gewürztraminer vine fremstillet i området har fået international anerkendelse. Sorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Viogner, Pinot Noir, Shiraz og den mindre kendte Pinot Meunier og Dolcetto er også vokset.

Chardonnay: Dette er klart den forreste bordvin i regionen. De vine har en betydelig vægt og fylde, mens stadig viser smag i stenfrugt, nektarin, citrus og melon spektrum og er relativt set, lang levetid.

Riesling og C: Skøn aromatisk, sprød og elegant vin.

Sauvignon Blanc: Tangy, sprød naturlægemidler vine, der sjældent rig eller særlig kompliceret, men viser gode sorter karakter.

Cabernet Merlot og Malbec: Disse er generelt mere marginale Sætninger end de hvide sorter og vine. I de varmere årgange sorter gør godt, og lejlighedsvis spektakulært så når eucalypt mynte og grønne blade egenskaber er minimeret.

Mousserende vin: betydelige mængder af Chardonnay og Pinot Noir er blevet udnyttet i fremstilling af mousserende vin fra Domaine Chandon, Yellowglen og Southcorp.

Andet: Området forekommer også meget velegnet til Cortese, den italienske hvide druesort har størst tilknytning til South East Piemonte.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Cathedral Lane, The Cheviot Bridge Wine Company, Delatite, Glen Creek Wines, Growler’s Gully, Gioiello Estate, the Henke Winery, Kinloch Wines, Lost Valley Winery, Murrindindi, Rees Miller Estate, Rocky Passes Wines, Scrubby Creek Wines, Snobs Creek Vineyard, Strath Valley Vineyard and Tallarook Wines.