Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

  Murray Darling
Swan Hill
Rutherglen
Beechworth
Alpine Valleys
King Valley
Glenrowan
Upper Goulburn
Strathbogie- Ranges
Goulburn Valley
Heathcote
Bendigo
Macedon Ranges
Sunbury
Pyrenees
Grampians
Henty
Yarra Valley
Gippsland
Mornington- Peninsula
Geelong

Tasmania

Forsiden

 

Yarra Valley, Victoria

Oversigt
Den Yarra Valley er Victoria's ældste vindistrikt, har over 3.600 hektar med vin og knuser 19.000 tons druer om året. Det er også en af Victoria's mest besøgte vin områder, der ligger mindre end en times kørsel øst for Melbourne's CBD eller syd-øst for lufthavnen.

The Big Picture
Den Yarra Valley var Victoria's første vinavlen distriktet og har en historie, der strækker sig 170 år. Vinstokke først blev plantet i 1838 og vinavl spredes hurtigt gennem 1860'erne og 1870'erne. Men den større efterspørgsel efter hedvin så Yarra Valley vinproduktion ophøre i 1921. Genplantning begyndte i slutningen af 1960'erne og i begyndelsen af 1990'erne arealet under vin bestået højdepunktet i det 19. århundrede. Den Yarra Valley er nu anerkendt som en af Australiens førende køligt klima regioner, der kan gøre klassiske stilarter fra en bred vifte af sorter. Det er umuligt at favorisere en enkelt sort som den star performer, fordi Yarra Valley tilbyder mousserende vin (herunder dem, der foretages i samarbejde med franske Champagne huse), fine Chardonnay, kompleks Pinot Noir, silkeagtig Shiraz og verdensklasse Cabernet Sauvignon.

Yarra Valley Wine Region

Klima
Den Yarra Valley er en af Australiens mest cool regioner, med højde varierer fra 50m-400m. Nedbøren er vinter / forår dominerende, med sommeren relativt køligt, tørt og fugtigt. Der er begrænset kystklima. De små daglige temperaturområde afspejler havets nærhed.

Harvest typisk begynder i begyndelsen af marts med Pinot Noir og slutter med Cabernet Sauvignon i begyndelsen af maj. Frost er sjældent et problem, men kan påvirke den nedre vinmarker på dalsænkningen fra tid til anden.

Med en syv-måneders vækstsæson, nedbørsmængde på 750-950mm (ofte mindre og ikke mere) og begrænset vandholdende evne i nogle jorder, kunstvanding er væsentlig - selv om omfanget af brugen af ikke varierer betydeligt mellem producenterne.

Soil
Der er to grundlæggende jordtyper. De traditionelle områder på den nordlige side af dalen er grå og grå-brun i farven på overfladen og strækker sig fra loamy sand til clay loam i overensstemmelse med rød-brun ler undergrund, ofte imprægneret med rock. De fleste er relativt sure og lav i fertilitet, men er generelt godt drænet. Det andet store jordtype er umådeligt dyb og frugtbar røde vulkanske jord, der findes i Sevilla, Hoddles Creek og andre steder på den sydlige (Warburton) side af dalen. Stor omhu i dyrkning bør tages med sidstnævnte jordtype til devigorate vinstokke plantet i det, således at de producerer frugt og ikke frodigt løv.

Vine
Chardonnay: Kvaliteten af Yarra Valley Chardonnay tog længere tid at hævde sig selv, end gjorde det i sin Pinot Noir. I løbet af de seneste ti år kvaliteten og omfanget af stil er steget dramatisk. Selv om der er særlige regionale melon, figen og hvid fersken smag substrat til alle Yarra Valley Chardonnays, der er enorme forskelle i vægt, konsistens og rigdom, som til dels afspejler vintage variation og dels forskellige vinfremstillingen filosofier og teknikker samt vingård terroir. Hvad er utvivlsomt er kapaciteten i Yarra Valley til at producere langlivet Chardonnay af højeste kvalitet.

Sauvignon Blanc: Meget lidt af dette er vokset, og efterspørgslen er væsentligt over dalen-dyrket levering. Appetit af vingårde i Yarra Valley Sauvignon Blanc frugt forbliver uformindsket. Selv mindre mængder af Semillon dyrkes, og hvor det er muligt, er som regel blandet med Sauvignon Blanc med god virkning.

Cabernet Sauvignon: Som det er tilfældet på Mornington Peninsula, Cabernet Sauvignon er normalt blandes med op til 20%, nogle gange mere, af Cabernet Franc og Merlot. De vine er altid elegante og ofte skuffende frem, men kan variere fra lys-karrosseri igennem til fyldig. Det fælles træk er blødhed af garvesyre - de er næsten silkeagtig. Dette kan fælde de uforsigtige til at påtage sig vine vil ikke kælder godt, men de gør.

Pinot Noir: Pinot Noir er stolt af sted i Yarra Valley, som den har vundet ry for at være en af Australiens berømte Pinot Noir regioner. Langsomt væsentlige karakter af denne vanskelige druesort bliver bedre forstået. Mens mange vin drikkende afvise det, fordi det er så anderledes end Cabernet Sauvignon og Shiraz, andre sætter pris på sin uforglemmelige delikatesse og overraskende længde smag. For dem, der forstår rigtigt, Bourgogne (typisk domaine-flaske), til jordbær blomme spektrum af frugtsmag findes i Yarra er meget spændende.

Shiraz: Shiraz er i overgangsfasen i et klima, der hverken er for varmt eller for koldt, men ikke perfekt. Dette er en sort, er ikke at blive leget med i Yarra, og derfor er det sparsomt produceret. Passende valg af lokalitet er kritisk. Den varme, nordvendte skråninger er meget ønskeligt og kan frembringe intenst farvede og aromatiseret vin, smage af sorte kirsebær krydderi og peber. De er aldrig for udvindes eller alkohol, og få disse fine, silkeagtige Yarra Valley garvesyre.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Ainsworth Estate, Allinda, Arthurs Creek Estate, Badger’s Brook Vineyard, Bald Spur, Balgownie Estate, Bianchet Winery, Brahams Creek Winery, Britannia Creek Wines, Coldstream Hills, Combe Farm Vineyard, Chum Creek Vineyard, De Bortoli Wines, Diamond Valley Vineyards, Domaine Chandon, Dominique Portet, Elmswood Estate Evelyn County Estate, Fergusson Winery, Five Oaks, Five Maddens Lane, Gembrook Hill Vineyard, Giant Steps, Hanson-Tarrahill Vineyard, Helen’s Hill Estate, Henkell Wines, Hills of Plenty, Hoddles Creek Estate, Immerse in the Yarra Valley, Kellybrook Winery and Restaurant, Kings of Kangaroo Ground, Labyrinth Wine, Lillydale Vineyards, Lirralirra Estate, Long Gully Estate, Lovegrove Vineyard and Winery, Millers Dixons Creek Estate, The Monbulk Winery, Mount Delancy Wines, Mount Mary Vineyard, Naked Range Wines, Oakridge Vineyard, Outlook Hill Vineyard, Panton Hill Vineyard and Winery, Punt Road, Ridgeback Wines, Rochford-Eyton, Roundstone, Seville Estate, Shantell Vineyard, Shelmerdine, Squitchy Lane Vineyards, St Huberts Vineyard, Steels Creek Estate, Sticks, Su & Son Wines, TarraWarra Estate, Toolangi Vineyards, Tokar Estate, Train Trak, Wantirna Estate, Warramate, Wedgetail Estate, Whispering Hills, Wonga Estate, Yarra Burn Vineyards, Yarra Ridge Vineyard, Yarra Track Wines, Yarra Vale, Yarra Valley Gold Winery and Restaurant, Yarra Yarra Vineyard, Yarra Yering, The YarraHill, Yering Farm, Yering Grange Vineyard, Yering Station Vineyard and Yeringberg.