Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Vin zoner og regioner i Australien

Australiens
TOP 100 Vine

Australske Vinhuse

Vinlovgivning

Historie

Nyhedsbrev - Kontakt

Links

Forside

 

 

Vinlovgivning

(GI) Geographical Indication, en geografisk betegnelse i Australien som er et ord / udtryk, der anvendes til betegnelse og præsentation af en vin som angiver det land, region eller lokalitet, hvor vinen kommer fra.

Informationerne på vinen beskriver, at vinen er af en særlig kvalitet. Vinens egenskaber kan henføres til sin dyrkning/oprindelse i den region eller lokalitet angivet af ord eller udtryk.
Australien har beskyttet alle EU's geografiske betegnelser og navne på australske vin regioner. Der er ingen obligatoriske krav om at placerer et GI fordring (dvs. oplysninger om den regionale kilde af druer i vinen) på en vin etiket.

Australiens vin inddeles efter geografien i staterne. Derefter: Zones (dele af staterne) - Regioner (dele af zoner) og Sub-regioner (dele af regioner).

Med henblik på at gøre etiket krav, kan den geografiske betegnelse vælges på alle niveauer. For eksempel, hvis druer stammer fra en sub-region, så vil sub-region højst sandsynligt være gældende, men hvis druerne stammer fra to sub-regioner i en region, så denne region vil højst sandsynligt være gældende, og så videre nationalt!

Definitioner

  • En zone er et område med jord, uden nogen særlig kvalificerende attributter.

  • En region skal være en enkelt Landmasse, bestående af mindst fem selvstændigt ejet persning vinmarker på mindst fem hektar hver, og normalt producere fem hundrede tons druer i et år. En region er forpligtet til at være målbart diskret fra tilgrænsende områder, og har voksende attributter over sit område.

  • En sub-region også skal være en enkelt Landmasse, bestående af mindst fem selvstændigt ejet persning vinmarker på mindst fem hektar hver, og normalt producere fem hundrede tons druer i et år. Men en sub-regionen er forpligtet til at være væsentligt diskret i regionen og have en betydelig ensartethed i drue voksende attributter over området.

En ansøgning om en sub-region kan ikke betragtes som før den region, som den er en del af er blevet optaget i registret over beskyttede betegnelser.

En etiket krav til druer, der dyrkes i en vingård i en bestemt sub-region, kan kræves under navnet. Den sub-region, eller regionen, eller den zone, eller den stat, eller den zone "South Eastern Australia", som ønsket relevant.

Når der er konstateret, at der ingen forskel er i praksis mellem en zone, region eller subregion. Så er der også en kollektiv Zone med den uofficielle titel af "super-zone", og dette kaldes "Adelaide", og den indeholder de zoner "Barossa ',' Fleurieu 'og' Mount Lofty Ranges".

Geografisk betegnelse fordringer

Der er ingen obligatoriske krav om at placere en GI blot, at det skal være rigtigt og i overensstemmelse med fastsatte procedure.

  1. Hvis vinen er en blanding af forskellige geografiske betegnelser skal vinen henvise til alle de geografiske betegnelser i faldende orden efter deres andel i blandingen.

  2. På trods af (1), betegnelse og præsentation kan der henvises til kun en geografisk betegnelse, hvis blandingen indeholder 85% af druerne og de stammer fra denne geografiske betegnelse.

  3. På trods af (1), kan en vin, hvis den består af mindst 95% af en blanding af druesorter, der stammer fra ikke mere end 3 regioner bruge 1 zone som de geografisk. Det kræver og omfatter mindst 5% af sorter, der stammer fra hver af de geografiske betegnelser. Geografiske betegnelser skal beskrives og præsenteres i rækkefølge efter faldende andele i blandingen.