Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

Australsk Vin

 

 

 


Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia er Australiens største stat som dækker den vestlige tredjedel af kontinentet, selvom vinregionerne  næsten udelukkende er koncentreret i den sydvestlige del af staten. Læs: Western Australia.

I midten af det australske kontinent ligger South Australia. Denne stat er vinindustri's kraftcenter og producerer de fleste af landets vine og praler samtidig med at have nogle af landets ældste vinstokke. Læs: South Australia.

Indtil for nylig var Queensland ikke kendt som et vinproducerende område. Det blev anset for at ligge for tæt på det tropiske klima og dermed for varmt til at producerer kvalitetsvine. Læs: Queensland.

New South Wales var den første stat i Australien der blev koloniseret af europæere og derefter den første stat til at dyrke vine. Læs: New South Wales.

Victoria er kendt for varme klima-regioner som Murray Darling og Swan Hill langs Murray-floden i den nordvestlige del af staten. Længere mod øst langs Murray-floden, har regionen Rutherglen et ry for enestående hedvin. Læs: Victoria.

Tasmanien ligger selvfølgelig adskilt fra fastlandet ved det smalle Bassstræde, som er et oprørt farvand der måler ca. 240 kilometer i bredden. Tasmanien er Australien sydligste stat, klimaet minder mest om det kølige Europa. Måske derfor giver Pinot Noir flotte resultater. Læs: Tasmania.

 

playmillion.dk blackjack