Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Blackwood Valley, Western Australia

Blackvood Valley, Western Australia

Vin regionen Blackwood Valley er en lille skjult perle i centrum af sydvest Western Australia. I 1976 blev vinstokkene først plantet i Blackwood Valley. Regionen er opkaldt efter Blackwood-floden, som løber gennem de historiske byer i Boyup Brook, Bridgetown, Greenbushes, Balingup og Nannup inden for regionens grænse. Det er en af de smukkeste vin regioner i Western Australia med en unik malerisk natur.
Blackwood Valley vindistrikt består af bakker omkring byerne Balingup, Nannup, Bridgetown og Boyup Brook. Regionen er kendetegnet ved naturen og Blackwood River, som er den længste strømmende flod i Western Australia.

Lidt vinhistorie

I 1800-tallet var regionens indtægter uld, kornafgrøder, blandet landbrug, tømmer og gartneri. I dag har vine skabt en værdifuld tilføjelse til regionens økonomi. De første vinmarker i området blev etableret i 1970 erne og området er nu hjemsted for over 50 vingårde. Blackwood Valley er en af Western Australia's nyeste vinområder. Den første vingård, Blackwood Crest, blev oprettet i 1976 i det nord østlige hjørne af regionen.
Blackwood Valley Wine Industry Association blev dannet i 1996 og området blev etableret som en ny australsk vin-regionen i 1998.

Klima

Regionen ligger på samme breddegrad som Margaret River og deler mange af de samme grundlæggende klimatiske forhold, især våde og relativt kolde vintre og forholdsvis varme og tørre somre. Typisk variation mellem sommer og vinter er dagtime temperaturerne lidt mere end 10 ° C. Forskellen skyldes  klimaet med vinter frost tider strækker sig ind i foråret (med deraf følgende mindre udbytte) og en lidt højere sommer temperaturområde end Margaret River.
Blackwood Valley har en højde på 100 meter i vest, stigende til 340 meter i øst. Den årlige nedbør varierer mellem 600-900mm.

Jordbund

Jorden i dalene leverer grus og Gravelly jord. Kløfterne og gul jord og rød jord i dale på skråninger. Samlet set resultatet er godt drænet, Gravelly leret jord som passer perfekt til vindyrkning.

Mest dominerende druetyper:

Chardonnay:

En betydelig del af produktionen er solgt til vingårde uden for regionen. Som i Margaret River regionen, stilen er generøs og rig, med moden melon og fersken frugtsmag.

Sauvignon Blanc:

Denne drue har noter med græsklædte vegetabilske smagsnuancer som er typiske for regionen og sorten. Det køligere klima passer denne sort godt.
Cabernet Sauvignon:
Dette er den mest plantede røde drue som (næsten altid) opnår fuld modenhed på kryds og tværs af regionen. Solbær og mørk chokolade, smagen er understøttet af lange fine tanniner, der giver vinen glimrende aldrende potentiale.

Shiraz:

Beplantninger her er hastigt stigende som har smagsnoter af moden frugt med toner af peber og krydderi.

Vinproducenter & vinmarker

Barwick Wines, Blackwood Crest, Blackwood Wines, Lauren Brook Winery, Scotts Brook, Tanglewood Vines, Wattle Ridge and Westlington Brook Winery.