Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Geographe, Western Australia

Geographe blev formelt etableret som vinregion i 1999. Region er forenet med søbriser der kommer ud i Det Indiske Ocean. Sommeren er tør, hvor vinteren byder på en del regn og en relativ høj luftfugtighed.
Harvey floden bugter sig gennem det nordlige Geographe på sin vej til kysten. Regionen vandes af flere floder, primært Capel, Ferguson, Collie og Brunswick floden.  Selv om der endnu ikke er officielt med underområder i Geographe ligger der 3 helt forskellige områder.

  1. Den første er den sande kystnære område, der strækker sig fra Harvey Shire lige nord for Bunbury til Busselton i syd.

  2. Det andet område er Donnybrook området som har et udpræget anderledes klima, idet området er afskåret fra Det Indiske Ocean. Det betyder udsving som følge af frost i foråret, som kan udgøre et problem i lokalområdet.

  3. Det tredje område er dalen af Ferguson-floden, hvor de succesrige Sauvignon Blanc, Shiraz, Merlot og Cabernet Sauvignon har ført til en hurtig ekspansion i beplantninger. I dag er Willow Bridge Estate den største producent i området.

Brookhampton Estate, Geograph

I dag ( 2010 ) er mere end 1.200 hektar  under vinproduktion, omkring 10% af Western Australia's vinmarker.
Alt i alt, er Geographe endnu et område i Australien af stor skønhed med varieret topografi og et imponerende vine og landskab. 

Klima

Geographe har høje temperaturer med en meget tør sommer. Fremherskende sydvestlige Søbriser kommer ud i Det Indiske Ocean. Vinteren har relativ høj luftfugtighed. Donnybrook er området der har et udpræget anderledes klima med betydelige temperatursvingninger igennem hele døgnet idet området er afskåret fra Det Indiske Ocean.

Jordbund

De kystnære tuart sand har kalksten som deres materiale og indeholder kalksten. Et permanent vandførende lag i en dybde på mellem tre og 15 meter (10 til 49 fod) er en yderligere støtte til vindyrkning. Men den lave naturlige frugtbarhed og klar udvaskning af næringsstoffer betyder, at bedste resultater kræver kunstvanding og ekstra arbejde med vinstokkene i vinmarken ( grøn høst / beskæring ). Den jordbund i det traditionelle landbrug på Donnybrook er rigere, enten Gravelly sandede loams eller den tungere jord.

Vineyards, Willow Bridge Estate, Geographe

Mest kendte druetyper i regionen

Chardonnay:

Chardonnay er dyrket overalt i regionen. Producenterne producerer vine, der afspejler de forskellige klima og greografiske forhold. De køligere steder produceres vin med intens grapefrugt noter, mens de varmere steder hælder mere til noter af melon og smør samt cashew. Alle udvikler sig positivt i flaske, i kortere eller længere tid afhængig af kvaliteten og producenten.

Semillon:

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at opdage, at Sauvignon Blanc og Semillon er de næstmest plantede sorter i regionen. En hyldest til den kvalitet og popularitet de sprøde hvidvine her i området giver. Findes også fadlagret med et strejf af egetræ.

Cabernet Sauvignon:

Cabernet Sauvignon, blandet med Merlot eller ej, har tendens til at være finere og mere elegant end enten Margaret River eller Mount Barker. Vinene har en meget blød finkornet tanninen og garvesyre. Dog vil udbredelsen af beplantninger i landet fra kysten resultere i flere forskellige stilarter, især når de nyere vinmarker modnes.

Shiraz:

Shiraz er den vigtigste drue, normalt præsenteres som en enkel sort vin, men bruges også i komplekse multi-blandinger. Typisk herfra er shiraz blødere og har en mere elegant stil end mange andre steder i Western Australia . Vinen herfra har mange gange noter af kirsebær og mynte samt moden frugt.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Blackboy Ridge, Brookhampton Estate, Capel Vale Wines, Donnybrook Estate Wines, Ferguson Falls Estate, Hackersley Estate Wines, Harris River Estate, Harvey River Bridge Estate, Henty Brook Estate, Killerby Vineyards, Kingtree Wines, Oakway Estate Wines, Preston Vale, Thomson Brook Wines, Wansbrough Wines, Willow Bridge Estate and Wordsworth Wines.