Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Manjimup, Western Australia 

Orchard looking East

Manjimup


Beliggende i Western Australia's syd-vestlige del blandt skove ligger Manjimup. Regionen har et enestående ry for sine fødevareafgrøder samt højt prissatte trøfler og en række førsteklasses frugt og grøntsager og så selvfølgelig vine af høj kvalitet. 
Vin regionen er opkaldt efter og centreret om byen Manjimup. Regionen ligger umiddelbart nord for den Pemberton regionen. Manjimup har røde Gravelly loams og en højde på 200 til 300 meter over havets overflade. Pemberton ligger her lavere med mindre Gravelly loams jord.

Lidt Vinhistorie

Majimup's vinavl begyndte med forskning ved Department of Agriculture i midten af 1970'erne, der omfattede beplantning og forsøg med detaljerede klimatiske undersøgelser. Resultaterne var super gode for området og viste potentiale til at Manjimup kunne blive en fantastisk vin region. 

Klima

Klimaet er påvirket af det indiske Ocean og Sydhavet. Det har visse ligheder med Margaret River, selv om regionen ligger højere. Kolde vintre giver sande vin vækstdvale, mens rigelig nedbør i foråret fremmer god tidlig vækst. Den relativt tørre sommer og efterår gør ikke betingelserne mindre gunstige. Temperaturerne i løbet af modningsperioden sikrer optimal modning og intens frugtsmag i druerne. 

Jordbund

Den bedste jord i området hører til Kennan-Queenup sandet og Gravelly loams skabt gennem millioner af år gennem  Warren-floden og dens bifloder. En ironstone lateritic gruslag flere meter under den gamle overflade er udhulet således, at grus har været blandet med rød jord og dannet underliggende granit som har produceret et rødt, Gravelly loam. 
Som det tilstødende Pemberton område er der store områder med skov og i gennemsnit kun 25% af regionen er egnet eller tilgængelig for vindyrkning. På den anden side er let at kunstvande med overflod af klare salt-frit vand til rådighed, fra vandløb og floder, der løber hele sommeren. 

 

Round bails of Hay

Mest dominerende druetyper: 
Chardonnay:

Chardonnay vinene er elegante, lyse til medium-bodied, med melon, citrus smag og god længde. Det er stadig muligt at se om ældre vinstokke med tiden vil bringe mere struktur og intensitet til vinen.

 Verdelho:

Denne vin er stor friskhed og syre, men vinen bevarer sin tropiske smagsnuancer udenat virke sammensnerpende. 
Cabernet Sauvignon og Merlot:
Dr. John Gladstone har bemærket, at både den gennemsnitlige temperatur og solskinstimer er meget tæt på dem i Bordeaux. Selv om temperatur variationen er lidt større og luftfugtigheden lidt mindre. Han fortsatte med at sige: "De vine fremstillet af egnede druesorter bør være meget i mainstream i Bordeaux-stil." Det er derfor ingen overraskelse at opdage, at Cabernet Sauvignon og Merlot dominerer beplantninger, og at nogle meget tiltalende og elegante Cabernet Merlot blandinger er blevet produceret med stor succes. 

Pinot Noir:

Kvalitet og stil vil være stærkt afhængig af årgangen, men det er allerede blevet påvist, at hvis betingelserne er gunstige, kan Pinot Noir skabe vine af meget høj klasse. Grøn høst, bær størrelse og modenhed vil være af afgørende betydning.

Vinproducenter & Vinmarker

Batista, Chestnut Grove, Peos Bros, Piano Gully Vineyard, Sinclair Wines, Stone Bridge Estate and Yanmah Ridge.

Orchard looking East

Round bails of Hay