Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Peel, Western Australia

Vineyard, Peel Estate

I vin zonen Greater Perth er Pell beliggende som en mindre Regionen. Peel ligger blot 40 minutters kørsel syd for Perth. Peel er et rimeligt nyt spirende vinområde med 250 hektarer vin (2010). Området er et af de nyere vin områder i Australien, hvor fremtiden ser lovende ud. Vin regionen har god frugtbar jord og har også en rigtig god beliggenhed i forhold til Perth. Derfor sætter nye vinproducenter nu nye vinstokke og man satser derfor mere og mere på vinindustrien i dette område. Peel ligger mellem Swan District og Perth Hills.

Dawsville Cut Bridge

Dawsville Cut Bridge & Dawsville Channel ca. 10 min. kørsel syd for Peel by

Peel, vinhistorie

De første vinstokke blev plantet i 1857. Men det var først i 1970'erne, at mere betydelig vinproduktion har fundet sted. Den første kommercielle vingård blev etableret med en beplantning af Shiraz af Will Nairn på Peel Estate i 1974. Mens de fleste andre sorter er nu også blevet etableret, Shiraz druen er stadig flagskibet for regionen.

Klima

Kystregion har et middelhavsklima med kølige, våde vintre og varme tørre somre. Briser fra Det Indiske Ocean er rimelig stærke og sikrer lavere temperaturer specielt i regionens højeste områder. Regionens store vidder med vand, samt Det Indiske Ocean mod vest, sikrer en rimelig ensartet køling brise sommeren igennem.
Jordbund
Den østlige forlængelse af Peel-regionen, der omfatter Darling plateau omkring Boddington / Wandering / Mount Saddleback, omfatter meget gammel granit og grus jord. Der findes også kalksten sand og Fluvial sedimenter i kystområdet, som har væsentlig grundvand reserver tre til 15 meter (49 fod) under overfladen.

Secret Harbour Sunset

Solnedgang Peel beach

Mest kendte druetyper i regionen

Chenin Blanc:

Dette var den første hvide drue der blev plantet i Peel. Vinen er produceret med eller uden fadlagring på eg og har flot karakter og god dybde.

Chardonnay:

Plantet i de fleste områder i hele regionen, denne vin vidner om alsidigheden i Chardonnay. Vinen spænder fra melon og moden frugt til fed smøragtig cremet eftersmag.

Cabernet Sauvignon:

Cabernet Sauvignon er plantet i mange dele og regionen. Den giver mellem kraftige vine med et stramt fast udtryk.

Shiraz:

IShiraz er nok den mest succesrige sort i Peel især omkring Peel Estate. Generelt er stilen mellem kraftig med sødmefulde, fine, modne tanniner.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Amarillo Vines, Cape Bouvard Winery, Drakesbrook Wines, Hotham Ridge, Lake Clifton Vineyard & Winery, Newbliss, Peel Estate Winery, Peel Ridge, Plavins Vineyard, Riverbrook, Tuart Ridge, and Wandering Brook Estate.

Dawsville Cut Bridge

Secret Harbour Sunset