Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Pemberton, Western Australia

Pinot Noir, Pemberton

  Pinot Noir, Pemberton

Pemberton er en mindre vin region og by beliggende i det sydlige Western Australia.
Turisme spiller nu en vigtig rolle for området, hvor vin avl er etableret på tidligere græsmarker.
Pemberton afholder Vin Festival hvert år i Maj måned.
Pemberton er anerkendt som en af de førende køligt klima vin regioner i Australien.


Pemberton, Journey with Warren River Tram 2

Warren River, der løber fra kysten helt gennem Pemberton by

Pemberton har høje majestætiske træer og over alt er der, skov ved skov, nationalparker, floder, åer, dale, bakker og vådområder med vandfald. Pemberton indeholder også derfor noget af statens rigeste landbrugsjord fyldt med næring og mineraler.
Pembertons første vinmarker blev plantet på forsøgsbasis i 1977, hvorefter kommercielle vinmarker blev etableret i 1982. 
Områdets vinstokke er vokset eksponentielt i de sidste ti år, og Pemberton er blevet kendt som et område der har vundet mange priser og medaljer for produktion af vin i høj kvalitet med meget frugt. Pembertons vine eksporteres nu til mere end 20 lande.

Klima

Pemberton er køligere end naboregionen Manjimup, med færre solskinstimer og mere nedbør (undtagen i januar og februar) og større fugtighed, selvom temperaturerne nogenlunde den samme.
Pemberton har en højere varme grad dage og flere solskinstimer, samt kraftigere nedbør og større relativ luftfugtighed. Pemberton er tættere på havet, den gennemsnitlige årlige temperatur er lidt over 1 grad lavere end i Manjimup.  
Som følge af den høje årlige nedbør har mange vinmarker ikke brug for kunstvanding, men meget markant vinter / forår dominans kan fører til mindre udbytte i vækstsæsonen, hvor fugten i undergrunden  bliver mere tør.

Jordbund

Ca. 85% af Pemberton området er beplantet med vegetation og skove i den nordlige halvdel til Karri imod syd. Der er to store jordtyper. Den første er den lateritic Gravelly ( primært hårdt sand) og Gravelly loams overliggende medium ler med moderat vand bindingsevne. Disse moderat frugtbare jorde findes på mange af de højere skråninger omkring Pemberton. Den anden jord er den mere frugtbare karri loam,  en dyb rød frugtbar jord, som sammen med rimelige nedbørs mængder fører til kraftig vækst.

Picardy vine, Pimberton

Mest dominerende druetyper

Chardonnay:

Ikke alene er Chardonnay den mest plantede sort, det er helt klart den mest vellykkede i hele regionen med hensyn til stil og kvalitet. Når det er bedst, producerer Chardonnay aromatiseret og struktureret vin, med en næsten cremet konsistens, som svarer godt til den generøse brug af fransk eg.

Merlot:

Merlot ses uden grund ikke så meget som enkelsortsvin i Pemberton. Mere blandet med Cabernet Sauvignon, hvor det giver nogle fantastiske vine, hvor man fornemmer kant, elegance og at Pemberton er et køligt klima område.

Pinot Noir:

Pinot Noir er på vej op i denne region og producenterne bliver mere mere anerkendt for deres Pinot’er. Eøfte dered. Betydelige mængder af både Pinot Noir og Chardonnay bruges til mousserende vin, med gode resultater i hvert enkelt tilfælde. Markernes geografiske placering har her rigtig stor betydning for stor Pinot Noir.    

Vinproducenter & Vinmarker

Black George,Bellarmine Wines, Fonty’s Pool, Piano Gully Vineyard, Batista, Donnelly River Wines, Gloucester Ridge Vineyard, Hidden River Estate, Lost Lake, Merum, Moss Wood-Lefroy Brook, Mountford Wines, Phillips Wines, Picardy, Salitage Wines, Smithbrook Wines, Tantemaggie, Treen Ridge Estate, The Warren Vineyard, and Woodsmoke Estate

Pinot Noir, Pemberton

Pemberton, Journey with Warren River Tram 2