Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien. 

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Perth Hills, Western Australia

Perth Hills

Lion Mill Vineyards, Perth Hills

Perth Hills, Vindistrikt
Beliggende blandt de indfødtes Bush jord eksperimenterer vinproducenter med et væld af forskellige druesorter i Perth Hills.
Perth Hills er et stort geografisk spredt vinområde der ligger lige op af Perth. Området ligger langs Darling scarp fra den nordlige by Bindoon til den sydlige Serpentine Reservoir. Regionen har fem store dale, Bindoon og Chittering i nord, Mundaring i centrum og Bickley og Carmel mod syd. Floderne Swan, Avon og Helena løber igennem området.
I centrum af regionen langs Great Eastern Highway er den største by i Mundaring. Syd for motorvejen er der vingårde omkring Darlington og nord for motorvejen er der vingårde omkring de små byer: Parkerville, Stoneville, Mt Helena, Chidlow og Wooroloo.

En af de unikke sider i Perth Hills regionen er den mangfoldighed af vin stilarter der bliver produceret. Regionens topografi er nøglen til denne mangfoldighed med bakker og dale. Producenterne har mikroklimaet til forskellige egnede druesorter og stilarter, hvilket resulterer i produktion af kraftige, komplekse vine til kølige klima vine.
De sidste par år har Perth Hills oplevet en stor vækst i antallet af vinmarker og vingårde. Der kan spores vinproduktion tilbage til de tidlige 1880'ere, men dengang var området  overvejende frugtplantager. Fra 1970 til slutningen af 1980erne var der en hektisk aktivitet med etablering af vingårde.
De store dyrkede sorter i Perth Hills er Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Verdelho og Muscat. Alle disse sorter er også et udtryk for, hvad der kan dyrkes i det varierede landskab.

Disse vinstokke vokser i en række forskellige jordbundsforhold som sand, grus, rige ler til meget stenet undergrund.
Perth Hills har 3 meget kendte vin stier:

  1. Chittering Valley Trail
  2. Heart of the Hills Wine Trail
  3. Bickley og Carmel Valleys Wine Trai

Chittering Valley Wine Trail
Chittering Valley ligger under en time kørsel nord-vest for Perth. Dens blidt bølgende bakker danner et flot landskab af frugtplantager, gårde, vinproducenter og vinmarker placeret på bjergsiderne.

 

Chittering Valley


Ca. 3 grader køligere end Perth. Den smukke Chittering Valley
Beliggende op til 300 meter over havets overflade er klima og jordbund i det Chittering Valley er helt anderledes end i nærheden. Jorden i dalen er overvejende sandede brunt og rødt ler med lidt granit. The Wine Trail er en rundtur langs otte vingårde.

Heart of the Hills Trail
Mundaring ved Heart of the Hills trail, har været en vinproducerende område siden 1880'erne, da de første vinmarker blev plantet i Darlington.

Området har specialiseret sig i lækre mouserende vine som ikke er så kendte på det danske marked.

Vines, olive trees and forested slopes


Heart of the Hills med vinstokke, oliventræer og skovklædte skråninger.

Bickley og Carmel Valleys Wine Trail
Beliggende cirka 35 minutters kørsel øst for Perth ligger Darling Ranges med den smukke Bickley og Carmel Valleys som udgør den sydlige del af Perth Hills. Dalene, der ligger vest for Kalamunda har prisbelønnede vinmarker og vingårde.


Millbrook Estate


Regionen er velsignet med super vinproducenter
og fine caféer og restauranter. Millbrook Estate, her beliggende ved vandet.
I lang tid har kun meget få af regionens vingårde knust mere end 50 tons. Imidlertid har vestlige Range Vine nu etableret en vingård på 100 hektar (40,47 hektar) i Chittering dalen og en meget større regional produktion kan forventes.

Klima

Som forventet varierer landskabet I Perth Hills betydeligt i højden. Området virker som en labyrint af dale på kryds og tværs i Perth Hills. Temperaturen påvirkninger og reducerer varmen som forsinker modning i 10 til 21 dage i forhold til Swan Valley. Nat temperatuerne er meget køllige påvirket af de store højdeforskelle fra 100 til 400 meter. Dalene har erfaring med natte frost om vinteren.
Den årlige nedbør ligger på 900 til 1200 mm afhængig af højden på områdert.

Jordbund

Dalen skråninger har ironstone og grus sand loams samt Gravelly loams. Dertil overlay ler som også er den samme jordbundstype som en stor del af den sydvestlige del af Australien indeholder. De er alle velegnede til vindyrkning med hver deres egenskaber.

Mest kendte druetyper i regionen:

Chardonnay:

Chardonnay skuffer ikke her og er blandt de bedste hvidvine fra Perth Hills-regionen. Stilen er generøs men samtidig stram.

Cabernet Sauvignon og Merlot:

Disse er ofte blandet med held. Undertiden udgivet som ren sort vine, og produceret af et flertal af de vingårde der ligger i regionen. Vinene er pålidelige med behagelig, fyldig smag, med chokolade og mørke bær smag.

Shiraz:

Vinproducenterne i Perth Hills deler glæden med resten af Australiens vinproducenter omkring dyrkningen af shiraz som betragtes som national drue. Shiraz giver her som i andre varmere regioner, er generøs mørk frugt med pebber og med en snert af lakrids og chokolade.

Wineries, Cellar Doors & Vineyards

Ashley Estate, Aldersyde Estate, Avalon Wines, Briery Estate, Brookside Vineyard, Carosa Vineyard, Chittering Estate, Chittering Valley Winery & Nesci Estate Wines, Cosham Wines, Darlington Estate, Deep Dene Wines, Francois Jacquard Winemaker, Jarrah Ridge Winery, Lawnbrook Estate Wines, Millbrook Winery Piesse Brook Wines, Walsh Family Wines, Western Range Wines and York Wines.

Perth Hills

Chittering Valley

Vines, olive trees and forested slopes

Millbrook Estate