Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

 

Swan District, Western Australia

Houghton Winery, Swan Valley

Houghton Winery, Swan Valley

Det historiske Swan District er en unik region med Swan Valley som underregion. Beliggende op til bredden af Swan River støder floden op til Perth. Swan Valley ligger placeret i den sydlige del af Swan District og begge områder har altid været meget afhængig af turisme.
 
Gennem de seneste par årtier er der invisteret i meget vinifikationsudstyr fra vinproducenternes side til Deres vinkældre etc., hvilket betyder højere kvalitet. Ældre vinmarker som tidligere afgav druerne til bulk-vine er blevet fornyet og anvendes til fremstilling af førsteklasses vine.
Næsten alle vinproducenter kræver kvalitet i stedet for at mængde produktion.

Zinfandel er en populær alternativ rød druesort i Swan District og flere vingårde bruger druesorten. Petit Verdot med den sene modning synes også at have et potentiale her. Enkelte avlere bruger også Tempranillo, den alt dominerende drue i Spanien.
Regionen har alle ingredienserne til en blomstrende vin og turistindustri. Der er mange muligheder for at gennemfører en vintur i denne region. Det er kun en kort køretur fra statens hovedstad Perth, ideelt til dagture. Du kan endda nyde Swan Valley`s vine som en del af en sejltur på Swan River fra Perth. Swan District har vinproducenter, vinmarker, haver, grønne områder og historiske vinmarker, der alt sammen giver en perfekt kulisse til en fantastisk vindag!

Lidt vinhistorie 

De første vinstokke på Olive Farm blev plantet i 1829 af Thomas Waters.
For næsten 150 år siden var den eneste væsentlige vinproducerende producent Houghton i det centrale vestlige Australien og dermed igennem mange år den største vingård. Det er et aktivt multikulturelt område, med efterkommere af tidlige jugoslaviske, italiensk og engelsk indvandrere fortsat regionens vintraditioner. 
I denne periode var søde vine meget populær, men langsomt vendte markedet sig til tør bordvin.

Swan River

Swan Rive

Pionerer i udviklingen af bordvine omfattede den legendariske Jack Mann på Houghton i 1930'erne og 1940'erne og John Kosovich på John Kosovich Vine i 1960'erne og 1970'erne. 
Regionen er en flad og vandes af Swan-floden og dens bifloder. 

Klima for Swan District vindistrikt 

Klima 

The Swan District minder mest om et varmt middelhavsklima. Det er meget tørt i løbet af modning og høst, men området har mest nedbør 150mm til 200mm, som indtræffer i løbet af vinteren og foråret. Swan District har en ekstremt høj gennemsnitlig januar temperatur på ca. 25° C og en lav relativ luftfugtighed på 40-45%.
Distriktet bliver lettet fra den varme, som den berømte ”Fremantle Doctor” en sydvestlig brise som havet giver. 

Jordbund

Jorden i Swan District er typisk den unge ler muldet jord, meget dyb, med fremragende fugt opbevaring kapacitet. Jordtyper varierer meget, fra dyb drænet sand til kalk langs kyststrækningen omkring Wanneroo til veldrænet Gravelly loam ( mange jordbundstyper ) langs udkanten af Darling Scarp.
Fyldig dyb rød jordbundstype omkring Swan River og grå sand over i ler i Herne Hill i Swan Valley underregion. På den nedre skråninger af Darling Range findes der Gravelly sand til Gravelly sandy loam med overliggende brunt ler. 

Houghton Winery, Swan Valley

Houghton Winery, Swan Valley

Vine

Chenin Blanc:

Dette er en af de vigtigste sorter i Swan District. I dette klima har denne druetype en vis sødlig rigdom og giver fuld-aromatiseret hvide vine med vellystig dimensioner. 

Chardonnay:

Chardonnay beplantninger er stigende, og en eller to producenter skiller sig ud og producer nogle meget gode, smøragtig, peachy hvid vine. 

Verdelho:

Denne traditionelle druesort blev værdsat her længe før den kom på mode i de østlige stater i løbet af 1980'erne. Mange vingårde producer en frisk Verdelho uden at ligge vinen på egetræsfad. 

Shiraz:

The Swan District tager deling i den kraftige stigning i Shiraz beplantninger, en druesort, som har vist sin evne til at producere kvalitetsvin i næsten alle vejrforhold. 

Blandet Hvidvine:

En af Australiens største salgs- og evigt populære hvidvine er fra dette område; Houghton hvid Bourgogne!! Solgt under andre navne på eksportmarkederne, det er et resultat af en sammensmeltning af tre vigtigste hvide sorter. Trods sin beskedne pris og meget store mængder, har denne blanding kapacitet til at lagre og udvikles over fem til ti år.

Vinproducenter, Swan District

Ambrook Wines
2810 West Swan Rd, Caversham WA 6055, Australia(08) 9274 1003

Ambrook Wines, Banara Wines, Baskerville Wines, Baxter Stokes Wines, Bella Ridge Estate, Carabooda Estate Wines, Cowalla Estate Winery, Faber Vineyard, Faranda Wines, Garbin Estate Wines, Gilead Estate Henley Park Wines, Highway Wines, Holly Folly, Houghton Wine Co, Jane Brook Estate, Lamont Winery, Lilac Hill Estate, Little River Wines, Mann Winery, The Natural Wine Company, Neroni Wines, Oakover Estate, Olive Farm Wines, Paul Conti Wines, Pinelli Wines, Platypus Lane Wines, RiverBank Estate, Sandalford Wines, Sittella, Susannah Brook Wines, Swan Valley Wines, Swanbrook Estate Wines, Swan Valley Wines, Talijancich Wines, Twin Hill Wines, Upper Reach, Valley Wines, Vino Italia, Westfield Wines and Windy Creek Estate.

Houghton Winery, Swan Valley

Swan River

Houghton Winery, Swan Valley