Vinproducenter i særklasse
Vin zoner og regioner i Australien

Western Australia

 

Swan District
Perth Hills
Peel
Geographe
Blackwood Valley
Margaret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

South Australia

Queensland

New South Wales

Victoria

Tasmania

Forsiden

Australsk Vin

 

 

Western Australia

Australiens største stat dækker den vestlige tredjedel af kontinentet. Lidt under 5 % af landets samlede vinproduktion kommer fra Western-Australia, men det inddikerer blot, at regionen står for rigtig høj kvalitet. Vinregionerne er næsten udelukkende koncentreret i den sydvestlige del af staten.
Disse regioner omfatter Swan District nær statens hovedstad Perth, og længere mod syd, regionerne Peel, Geographe, Blackwood Valley, Pemberton, Manjimup, Great Southern og Margaret River. Du finder alle vinregionerne beskrevet her på sitet. Western-Aaustralia blev for alvor sat på verdenskortet da de begyndte at producerer top kvalitets hvidvine.

Læs evt. mere om den verdenskendte Chardonnay fra Leewin Estate, Art Series her på sitet. Det er en vin der er placeret i kategorien ”Exceptional” sammen med producenter som Cullen Wines og Moss Wood. I dag udvikler og udnytter staten mere og mere sit potientale for vine dyrket i køligere klima. Men man finder også top klasse rødvine produceret på shiraz og Cabernet Sauvignon som typisk er dyrket i den mere nordlige del af WA.

VIN ZONER OG REGIONER FRA NORD TIL SYD
WINE ZONE
WINE REGION
WINE SUBREGION

Eastern Plains,
Inland and North of
Western Australia

Ingen Ingen
Greater Perth

Swan District
Perth Hills
Peel

Swan Valley
Ingen
Ingen

West Australian
South East Coastel

Ingen
Ingen
Ingen
Ingen
South West Australia 

Geographe
Blackwood Valley
Magret River
Manjimup
Great Southern
Pemberton

Ingen
Ingen
Ingen
Ingen
Albany
Denmark
Frankland River
Mount Barker
Porongurup
Ingen

Iværksættere i Western Australia har drevet udviklingen af vinmarker og vingårde rigtig langt, så staten i dag har overvundet sin geografiske isolation og gør sig gældende i hele verden for kvalitetsvine. Måske er det på tide vi lærer vinregionen Denmark at kende! Se under Western Australia og klik: Denmark.